Czy łatwo wymienić łańcuszek rozrządu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,
mam jedno pytanie , czy to jest jakaś wielka filozofia wymienić łańcuszek rozrządu?
Wojto

Cytat:
2003-08-08 23:39:05, Wojto pisze:
Witam ,
mam jedno pytanie , czy to jest jakaś wielka filozofia wymienić łańcuszek rozrządu?
Wojto

patrz w archiwum na pasek rozrządu...., sam go zaczynałem

jesli chodzi o łańcuszek w maluchu, to jest to prostą sprawą. jest troche dłubaniny żeby się do niego dokopac. uważać musisz żeby nie poukręcać śrub mocujących pokrywe rozrządu.

dzisiaj chciałem wymienić ten łańcuszek bo mi sie obijał o obudowe - tak mówił mechanik, wziełem sie do pracy i skończyłem na wymienie paska klinowego co mi na dobre wyszło bo nie pali mi sie już kontrolka ładowania i co odziwo nie stuka mi łańcuszek rozrządu o obudowe silnika

Pozdrawiam
Wojto

Już 2 ukręciłem a padły przy odkręcaniu

Daj znać to Ci pomogę).

Simon jak masz czas i ochote to możesz mi pomóc

W sumie nie jest trdne najbardzej sie meczylem z ta duza sruba bodajrze 32 kluczyk potrzeby oi troche krzepy

jak ja wymienialem lancuszek to ta sruba przypawiala mnie o biala goraczke, ale jak pierd....em kilka razy mlotkiem to poszla. musisz jednak uwazac jak bedziesz zakladac kolo pasowe, chodzi o to, zebu klin wszedl w swoje miejsce (ja o tym nie wiedzialem i kosztowalo mnie to 10 pln za kolo pasowe na szrocie)

A ja tą śrube zakładam w następujący sposób: Zakładam klucz na śrube i trzymam go.Ktos w środku kręci rozrusznikiem.Działa w 99,9% malców

ale mi chodzi koledzy o to , że nie moge zdjąć tej obudowy od koła pasowego, zapiekła się czy jaki ch... .
nie idzie niczym jej zdjąć, próbowałem młotkiem , śrubokratem - takim wyje....nym i nic.Pokrywa od łańcuszka widać , że idzie ale to koło nic. I w tym mam problem

Kolo pasowe masz skrecone chyba 6 srubami rozkrec je piknij mlotkiem i powinna zejsc weirzchnai warstwa.Zostanie wtedy tylko ta czesc z nacieciem do ustaienia zaplonu i teraz masz na wierzchu to srube duza na kluczyk 32 u mnie nie bylo z tym zadnego problemu