| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
her_us 126p Jelenia Góra | 2003-08-09 15:53:02 Rozbieram w poniedzialek i wymieniam rozrzad w zwiazku z tym mam pytanie bo czytalem zeby przestawic go o 10 stopni.
Mam kolo od walka rozrzadu przesunac o 10stopni zgododnie z ruchem zegara czy w przeciwna strone?.Albo inaczej Patrzac na znaki na naciete na obu kolach to kolo od walka rozrzadu ma byc o 10stopni powyzej walu korbowego czy ponizej ? |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-10 09:50:14 Daymon, chyba nie zrozumiałeś pytanka |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-08-10 10:14:47 w malcu nie slyszalem zeby ktos fazowal wiecej niz 2 mm
w przerobce szaji jest przefazowanie w lewo czyli na gore w prawo czyli zgodnie z ruchem wskazowek jest na dol jak dobrze pamietam 2 mm to 4 stopnie wzgledem walu wiec 10 to bedzei za duzo ale probuj :> |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-12 15:04:36 Próbować trzeba!! Co u kogoś świetnie sie sprawuje to nie zawsze będzie u kogoś innego dobrze "chodzić". Ja jeszcze nie doszedłem w swojej karierze do fazowania wałków (wszystko przedemną), dlatego nie pomogę. Ale z doświadczenia czy to z gaźnikiem czy zawieszeniem, jest tak jak napisałem. U jednego zdaje egzamin u innego nie!! |