MotoNews.pl

Jakie świece zapłonowe do AVENSIS 2.0 vvti 150KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mądży ludzie .Napiszcie mi czy są jakieś zamienniki świec zapłonowych bo oryginały kosztują ok.85zł za sztukę

o ile mi wiadomo to w tym silniku sa porcelanowe czy platynowe i wymienia sie je co 150 tys tak wiec nie ma co oszczędzać kolego... Bo na zwykłej zalecane jest co 15 tysiaków wymiana tak więc zwróci Ci się

Cytat:
2009-02-18 16:24:49, siooska pisze:
o ile mi wiadomo to w tym silniku sa porcelanowe czy platynowe i wymienia sie je co 150 tys tak wiec nie ma co oszczędzać kolego... Bo na zwykłej zalecane jest co 15 tysiaków wymiana tak więc zwróci Ci się

to trochę poprawie ,nie porcelanowe tylko faktycznie platynowe i wymienia się je co 90 tyś.km. ale z tym nieoszczędzaniem to się zgodzę ponieważ jest to silnik z bezpośrednim wtryskiem troszkę inny niż zazwyczaj,nie opłaca się oszczędzać ,na orginałach zrobisz spokojnie 90 tyś przy normalnym paliwie . pozdro.

Napisałem 150 tys bo przy tylu wymieniali mojemu tacie tak wiec i tyle sie da ;]

Na allegro można czasem kupić taniej niż 85zł....

Ostatnio dzwoniłem do INTER CARSu i powiedzieli mi cenę 52 zł za sztukę za świece firmy DENSO

Cytat:
2009-02-18 22:04:36, siooska pisze:
Napisałem 150 tys bo przy tylu wymieniali mojemu tacie tak wiec i tyle sie da ;]

Da się nawet drugie tyle nakrecić bo miałem 3SGE z tymi świecami nie zmienianymi chyba od czasu jak fabryka wkręciła.Chodzą do dzisiaj bez problemów.