MotoNews.pl

Avensis 2005r - dziwna antena

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie

Zakupiłem rok temu Avensis kombi z 2005 r. Auto sprowadzone było z Belgii. Zauważyłem, że jako jeden z bardzo niewielu posiadam wystającą antenę na dachu z tyłu samochodu. Tylko raz widziałem taką samą Avensis (z anteną, nawet kolor auta ten sam). Zastanawia mnie czemu moja jest inna niż pozostałe

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: granacik dnia 2009-02-27 19:40:21 ]

a masz takie druciki, podobne do tych co ogrzewają szybę, w szybie tylnej bocznej ?
(szyba w przestrzeni bagażowej)

Tak mam, dlaczego pytasz, ma to jakiś związek?

awen w kombi nie miał anteny dachowej tylko w stylu drucików ogrzewania tylnej szyby ,te druciki w tylnej bocznej chyba prawej szybie to antena.pozdrawiam.

Hmmm, to skąd u mnie antena na dachu? Samoróbka? Jak mówię widziałem raz identyczną Avensis - również kombi, kolor ten sam, identyczna antena. Jest to zwykła antena długości ok. 15-20 cm.

Cytat:
2009-03-01 12:32:44, granacik pisze:
Hmmm, to skąd u mnie antena na dachu? Samoróbka? Jak mówię widziałem raz identyczną Avensis - również kombi, kolor ten sam, identyczna antena. Jest to zwykła antena długości ok. 15-20 cm.

może coś było uszkodzone w antenie w szybie i ktoś taniej zamontował na dach,a ten drugi ave to może zbieg okoliczności,albo ktoś częściej to przerabia,może jak przerwiesz te druciki w szybie to kapiato zbiera radio i taniej jest zamontować na dach niż wymienić szybę.ale to tylko podejrzenia.pozdrawiam

OK, dzięki

Moze tez byc taka wersja,na dzikim zachodzie maja takie rozne czasem bardzo rozniste wyposazenia,jakie u nas nie wystepuja.
Sterczaca 20 cm antena to zawsze powod do dumy ze o dobrym odbiorze nie wspomne.
Antena w szybie to najgorsze z najgorszych rozwiazan,a w bocznej to juz kleska,i wzmacniacze niewiele pomagaja.
Jak fala slabnie to jakikolwiek kijek na dachu jest lepszy niz antena w szybie z najlepszym wzmacniaczem.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

witam
tez mam takowa antene na dachu , ale dopiero teraz dowiedziałem sie ze jest dziwna