Toyota corolla 2008(model2009) usa

« Poprzedni | Następny »
witam-sprowadziłem corolcie z usa ale posiadam tylko jeden klucz z czterema przyciskami,na e-bayu w usa dokupiłem dwa używane i chciałbym przeprogramować je tak aby działały przyciski tj.otwórz,zamknij,otwieranie bagażnika,szukanie na parkingu,do odblokowywania immobilizera i zapalania dorobiłem dwa klucze w polsce z zaprogramowaniem chipa(texas crypto)a używki miały by służyć jako piloty do otwierania-czy ktoś wie jak to zrobić manualnie poprzez odpowiednie wykonane czynności w kokpicie? pozdrawiam

No pewnie trzeba tester zapiac i zakodowac manualnie paluszkami po ekranie dotykowym
Innej procedury niema

za drobną opłatą.......zł?mam jeszcze jedno pytanie-w związku iż zamierzam troche pojezdzić moim autkiem jak i przebiegi będą około 60tkm rocznie zastanawiam się nad założeniem gazu-motor 1.8 e automat przy spokojnej jezdzie wciąga 9l jak pogoniłem na autostradzie wypił 12l-jak to jest z tymi nowoczesnymi instalacjami sekwencyjnymi-warto zakładać czy nie,jaka jest awaryjnośc auta,czy rzeczywiście zużywają się tak szybko gniazda zaworowe(60-80tkm)a jeżeli już zdecydować to czy brc seqent 24 czy stag 300

Cytat:
2009-03-01 21:58:57, carbozlom pisze:
za drobną opłatą.......zł?mam jeszcze jedno pytanie-w związku iż zamierzam troche pojezdzić moim autkiem jak i przebiegi będą około 60tkm rocznie zastanawiam się nad założeniem gazu-motor 1.8 e automat przy spokojnej jezdzie wciąga 9l jak pogoniłem na autostradzie wypił 12l-jak to jest z tymi nowoczesnymi instalacjami sekwencyjnymi-warto zakładać czy nie,jaka jest awaryjnośc auta,czy rzeczywiście zużywają się tak szybko gniazda zaworowe(60-80tkm)a jeżeli już zdecydować to czy brc seqent 24 czy stag 300

Za ile ci zakoduja klucze to juz zalezy od serwisu w twoim regionie.
Co sie tyczy gazu to raczej oredownika wemnie nie znajdziesz,uwazam ze gaz to gowno ,nawet smierdzi podobnie.
W silnikach z VVTi to wiecej utrapienia dla uzytkownika i samochodu niz pozytku.Co zarobisz to wydasz na regulacje zaworow naprawe glowicy i wymiane tego co sie zepsuje w instalacji gazowej,ze o straconym czasie i nerwach nie wspomne.Slowem kichajacy silnik zapalajace sie kontrolki pomiedzy krotkimi okresami kiedy wszystko dziala sprawnie.
Tyle ze statystyki,chociaz pewnie czasem mozna spotkac kogos kto zaprzeczy i ma pozytywne doswiadczenia z gazem,ale to raczej patologia niz norma.

« Poprzedni | Następny »