Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
majer3 Łódź | 2009-03-04 15:03:24 hmmm, może masz rację, może nie koniecznie metaliczny dźwięk. wkażdym razie przypomina wirujący bęben od starej pralki. poza tym, wraz z dodawaniem gazu dźwięk zwiększa swoją częstotliwość. ciekawe czy to przegub :/
ps. kupiłem Toyotę bo "ponoć niezawodna" hihi a ja jestem laikiem, ale cóż, wkład finansowy jakiś trzeba ponieść. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2009-03-04 15:46:37
to zależy jak ją ktoś kiedyś katował ![]() ja mam od prawie 3 lat Carinę z '96 i padła mi tylko pompa wody jak narazie ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-03-04 16:22:39
Nie padła, nie padła tylko zużyła się ![]() ![]() A co do dźwięku, to majer3, określ konkretnie czy ten dźwięk zależy od prędkości auta czy od obrotów silnika. I jaki tam masz silnik ?? Pozdro. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2009-03-04 17:09:38 No tak... rzeczywiście.
Zanim dolewałem litra co kilka dni minęło ze 3 miesiące od pierwszego (zauważonego) przecieku ![]() |
majer3 Łódź | 2009-03-04 18:04:15 hmm,
co do dzwięku to nie nasila się on wraz ze wzrostem prędkości ale jego częstotliwość się zwiększa. dla uszczególnienia, dźwięk ten nie jest mega głośny ale nieprzyemny. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-03-04 18:51:41
Pojedz na serwis zeby to ktos osluchal ![]() ![]() A potem kup sobie nowa pralke ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
majer3 Łódź | 2009-03-04 22:00:32 Bigelektron ... skoro polecasz zakup pralki to chociaż podpowiedz jaki producent ![]() ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-03-04 22:15:52 przy przebiegu 212tys ma prawo pasc lozysko pewnie u ciebie tak jest, ale moze podniesiesz auto pokrecisz kolem czy to stad dobiega czy nie ?
Jesli przegłub lub cos kolo niego. to auto zapewne zostalo nabite na kraweznik podczas dzwona |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-03-05 22:47:25
Ok mow mi Bigsung...a to pod nickiem to nie ja pisalem,tylko moderator...ja tu tylko sprzatam ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2009-03-05 22:52:27
znaczy pierzesz... ![]() |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-03-06 15:11:58 Z tego, co pamiętam, to E11 miały osłonę chłodnicy, zwaną grillem z bębna od pralki, więc to może to... ![]() Podejrzewam łożysko któregoś koła - sprawdź, co się dzieje w zakręcie - obciążone powinno ucichać. Drugie, to wysprzęglij przy wyższej prędkości - wykluczysz/potwierdzisz w ten sposób pochodzenie dźwięku od silnika. Cóż więcej można na odległość... ? pzdr |
pawsol dąbrowa górnicza | 2009-03-06 16:26:24 Ja tydzień temu wymieniałem łożysko -padło po 25000km a miało być made in japan ,najpierw myślałem że to przegub albo skrzynia ale na szczęćcie to tylko łożysko ,ale jest tam taka osłona tarczy od wewnętrznej strony może się gdzieś na śniegu zagieła i trze o tarcze wtedy jest taki dzwięk jak ze starej pralki podczas wirowania, zdejmij koło i obejzyj dokładnie ![]() |