Nie odpala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam moze ktos moze mi poradzic co to moze byc. A mianowicie jechalem moja tojką na obwodnicy okolo 120/km i nagle zgasl silnik i juz wecej nie odpalil sprawdzilem swiece i okazalo sie ze niema iskry aparat jest dobry moze ktos mial podobną sytlacje i podzieli sie swoja rada z góry dzieki

Aparat zapłonowy ja miałem podobnie dojeżdżałem do skrzyżowania i zgasł i potem juz nie odpalił Kręcił ładnie ale nie odpalił wymieniłem aparat zapłonowy i po problemie

a na żadnej ze świec nie ma iskry??? to może być aparat bo podjrzewam że to jest ten chyba zintegrowany-cewka jest w aparacie,nie wiem czy da się go naprawiać,jak patrzyłem w katalogu to niby do się porozbierać na części i widać tam coś na wzór cewki,od tego chyba trzeba zacząć,opisz jeszcze jaki tam masz aparat zapłonowy i cewki,pozdro.

Taaa.... te typy tak mają
Ten model z tym silnikiem to tak czasami sobie lubi, a w szczególności ten rocznik
Pozdro.

Jakie auto jaki silnik...a kreci sie chociaz ten walek w aparacie razem z silnikiem???

witam wszystkich moje pytanie dotyczylo toyoty corolli 1,6 1998r.ale najwazniejsze to ze zaciagnolem moja tojke do elektryka i co sie okazalo? ze to tylko malutki 15A bezpiecznik z prawej strony w czarnym prostokontnym pudeleczku pod maska jak sie przepalil to nie zapalala sie kontrolka silnika nad kontrolka airbag . a jesli dobrze zrozumialem to byl on od zasilania gownego modulu czy jakos tak.wiec narazie jestem happy. jedno mnie tylko martwi dlaczego ten bezpiecznik sie spalil i czy moze sie to zdarzyc jeszcze raz?
Dziekuje wszystkim za pomoc i Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: greg80 dnia 2009-03-11 00:39:28 ]

Cytat:
2009-03-11 00:35:55, greg80 pisze:
witam wszystkich moje pytanie dotyczylo toyoty corolli 1,6 1998r.ale najwazniejsze to ze zaciagnolem moja tojke do elektryka i co sie okazalo? ze to tylko malutki 15A bezpiecznik z prawej strony w czarnym prostokontnym pudeleczku pod maska jak sie przepalil to nie zapalala sie kontrolka silnika nad kontrolka airbag . a jesli dobrze zrozumialem to byl on od zasilania gownego modulu czy jakos tak.wiec narazie jestem happy. jedno mnie tylko martwi dlaczego ten bezpiecznik sie spalil i czy moze sie to zdarzyc jeszcze raz? Dziekuje wszystkim za pomoc i Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: greg80 dnia 2009-03-11 00:39:28 ]

No to sie niebawem znowu przepali
Wisi na nim pare drobiazgow osprzetu silnika i pompa paliwa.
Albo masz gdzies przetarcie do masy,albo pompa paliwa sie zaciera.
Masz gaz??

nie, nie mam gazu jezdze na benzynce. jak do tej pory nie spalil sie ale jesli mowsz ze to pompa paliwowa to na wszelki wypade sprawdze ja dziekuje za podpowiedz