MotoNews.pl

RAV4 wyłacznik antywstrząsowy pompki paliwowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie moge to znalezc w rawce, rok 2004, diesel... Albo jakis inny sposob na pokonanie trudnosci z odpaleniem...brak napiecia w przewodach pompki paliwowej. Proszee o pomoc

Cytat:
2009-03-18 15:31:57, andriev pisze:
Gdzie moge to znalezc w rawce, rok 2004, diesel... Albo jakis inny sposob na pokonanie trudnosci z odpaleniem...brak napiecia w przewodach pompki paliwowej. Proszee o pomoc

jeśli mogę spytać to gdzie jest ta pompka paliwa w tym dieslu,chyba jestem niedoinformowany

Cytat:
2009-03-18 15:31:57, andriev pisze:

Jakiej kurde pompki i jakiego napiecia moze troche szczegolow co uwazasz za pompke????

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

moze z mojej strony sa bledne informacje, ale tak sie dowiedzialem od kolegi... ale skoro jest inaczej to jaki moze byc powod tego ze auto ani drgnie? Moze ktos by poradzil bo juz nie mam pomyslow a jest wogole jakis bezpiecznik odcinajacy doplyw paliwa po kolizji?

opisz może jak mocna to była kolizja co było uszkodzone ,wymieniane(chodzi mi o części silnika +elektryka)odpinane czujniki,może filtr paliwa i jest mocno zapowietrzony,opisz konkretniej.a silnik kręci ma przyzwoite obroty na rozruchu,prosimy o więcej szcczegułów.

chyba w Fordach (slyszalem zdaje sie o Ka) jest taki wylacznik wstrzasowy ze po kolizji nie odpali sie silnika jesli nie nacisnie sie jakiegos guziczka gdzies tam pod nadkolem... o ile dobrze kojarze to czasem sie to wlaczalo po zaliczeniu dziury na drodze

Moze andriev o takie cos chodzi? Ale nie wiem czy w Rav tez wystepuje takie cos.

silnik kreci normalnie, ale nie ma cisnienia z pompy wtryskowej w elektrozaworach jest dojscie pradu, ale nie ma masy, w silniku wymieniana byla tylko miska olejowa i filtr wiec to raczej nie to. A filtr paliwa byl czyszczony. I z prawej strony byla prostowana podluznica i spwane bylo przednie wzmocnienie, moze przez to taki skutek?

Cytat:
2009-03-20 15:37:12, andriev pisze:
silnik kreci normalnie, ale nie ma cisnienia z pompy wtryskowej w elektrozaworach jest dojscie pradu, ale nie ma masy, w silniku wymieniana byla tylko miska olejowa i filtr wiec to raczej nie to. A filtr paliwa byl czyszczony. I z prawej strony byla prostowana podluznica i spwane bylo przednie wzmocnienie, moze przez to taki skutek?

po pierwsze jak mogłeś czyścić filtr paliwa ,jak to się robi?,po drugie jak sprawdzałeś ciśnienie na pompie? na listwie jest ciśnienie ?,sprawdzałeś coś testerem,czy organoleptycznie?

[quote]
2009-03-20 18:45:47, syd pisze:
po pierwsze jak mogłeś czyścić filtr paliwa ,jak to się robi?,po drugie jak sprawdzałeś ciśnienie na pompie? na listwie jest ciśnienie ?,sprawdzałeś coś testerem,czy organoleptycznie?
[/quot
chyba że spuszczaleś wodę z odstojnika?popompowałeś pompką ?czsami się zdarza że się układ tak zapowietrzy że kręcenie silnikiem to pogarsza ,czasami trzeba odkręcić przewody na wtryskch i przecisnąć powietrze ale to się rzadko zdarza,może dostał w tyłek sterownik od wtrysków ,on jest zamontowany na prwym kielichu,gdziś w tamtych rejonach???narazie nic więcej mi nie przychodzi do głowy,opisz coś więcej.pozdrawiam.