Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-14 11:16:22 Hej dzisiaj rano jadąc do pracy spokojnie stanołem sobie na światłach zrobiło się zielone wiec jedynka i ruszamy potem 2 i już coś nie tak zazgrzytała i jakoś tak twardo weszła no ale nic dalej do przodu che wrzucać trujke a tu już tylko zgryt i niewieszła no to szukam innych biegów ale echo zaden niewszeł zjazd na pobocze wciskam sprzegło i próbóje wrzucić jakiś bieg ale echo zaden nawet nie zazgrytał poprostu synchronizatory niepuszczają...
Wysiadka maska w góre i nic wszystk osuche dzwignia po wciśnieciu pedału pracuje normalnie siła nacisku na pedał taka jak zwykle wszystko ok ... oprucz wysprzeglania po wyłaczeniu silnika biegi chodzą jak ta lala wszystkie..... Wiec mój tyl jest taki że padł docisk sprzęgła... ceny cześci już mam 350zł kompletne sprzęgło tarcza+docisk+łożysko=350zł natomiast zrobić chce sobie to sam jest długi wikendzik wiec co się będe nudzić ![]() ![]() ![]() |
dudek ESPERO 1.8 CD Jaktorów | 2003-08-14 15:22:01 nie mam pojęcia bo nigdy się w to nie bawiłem w samochodzie.
w książce z wkł nic o tym nie piszą, więc może da się to zrobić. powodzenia |
![]() Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2003-08-14 23:52:00 Adminek ja robilem sam sprzeglo u siebie ale w 1.8 i nie ma u mnie dekielka wiec targalem cala skrzynie na zewnatrz nie ma tak zle (by najmniej u mnie)pare kluczy z przedłuzka i wszystko ok
u mnie strzelila lapa sprzegla ta ktora steruje dociskiem sprzegla a wymienilem docisk i tarcze bo nie bylo tego widac dopiero zobaczylismy po wszystkim jak dalej nie dzialalo sprzeglo wciskalo mi sie tylko do polowy Lape wymienic mozna tylko rozchylajac skrzynie nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie tyle wystarczy. koszt lapy to jakies 70 zl a calego sprzegloa to sam wiesz ile. Ale nie martwie sie tym bo bede mial na jakis czas spokój nie wymienilem tylko łożyska bo akurat nie mieli i to byl moj blad ale autko bylo mi nie zmiernie potrzebne. Mysle ze sobie dasz rade bo nie jest to nic trudnego.Napisz jak ci poszlo? POWODZENIA ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-16 19:01:37 nio hej wiec tak niestety niezrobilem tego sam znaczy po przestudiowaniu serwisówki a niestety musze stwierdzić ze w serwisówce jest opisana tylko skrzynia F16 czyli nie ta co ja mam i rozebraniu wstepnym auta doszlem do tego ze niestety trzeba ściągać skrzynie co prawda nieodkreciłem dekla z boku chyba jakieś 12 śrubek ale chyba podnim nieznalazlbym nic ciekawego....
tak wiec w poniedzialek wale do zaprzyjaznionego warsztatu na robote zaspiewali mi 250zł za robocizne wiec chyba znośnie... Jeszcze w kwesti wyjaśnień niebrałem się za wyciąganie skrzyni z jednego powodu niemam kanału a lerząc na glebie cieżko to raczje zrobić.... co do sprzegła niewygląda źle odkreciłem osłone od dołu i ładnie wszystko widać.! jeszcze jedna ciekawostka sprzegło obecnie działa idealie znaczy coś się chyba zmieniło i wróciło do normy ja stawiam na urwany nit.! żę dostał się niedzy tarcze a docik a teraz jak przejechałem się kawałek to go zmieliło... wiec do warsztatu dojade o własnych siłach... Tomem w serwisówce pisze o dużej nakretce w deklu bocznym umnie tego niema wiec myślałem zę nieda się wysunąć wałka sprzegłowego ...... ty twierdzisz ze po zdięciu całego dekla bocznego da się to jednak zrobić.????????? ![]() ![]() ![]() Jak możesz sprecyzuj to dokładnie plisss.... |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-18 08:01:40 EEEEHHHHH no i beret co prawda fakt da się wyciągnać wałek sprzegłowy od strony obudowy. NIestety ja niemiałem tyle szczęścia mi się go nieudało wyciągnąć niewiem jaki oni patent wymyślili na to wyciąganie ja wymyśliłem sobie żę nagwintuje i wyciągne niestety złamał się gwintownik w dziurce i beret praktycznie po zawodach dlatego też dzisiaj jade na warsztat.! |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-18 19:02:40 No panowie jestem dumny.!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem wyciągneliśmy sprzegło okazało się ża wyrobiły się sprzężyny w tarczy sprzegłowej i jedna zaczeła trzeć o słoneczko tak wiec tarcza zostanie wymieniona i nic wieciej .... jak coś znowu padnie to sam już sobie wybije wałeczek i wymienie wkońcu mam magicznego przyrząda kurde blade ![]() ![]() Pozdrawiam... |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-08-18 20:47:24 gratuluje wygranej bitwy z koreańska myślą techniczną ![]() ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-19 10:06:15 dzieki małe sprostowanie to Niemiecka myśl techniczna bo patent jest oplowski a nie żółty... ![]() ![]() ![]() ![]() |