Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-05-01 23:37:49 Ok uczyule ją zeby jeżdziła delikatnie, chociaz tak jak piszesz Bigelektron to moja siostra uzywa tego auta tylko do niezbednego przemieszczania sie z domu do pracy i naprawde nie w głowie jej "poszaleć" autem. Prawda jest taka ze wcześniej jeżdziła ( i ja również ją testowałem ) automatem Corsa i nie było zadnych problemów. Na razie niepokoi mnie szarpanie podczas ruszania. Ruszanie nawet z bardzo delikatnym ( naprawde deliktnym prawie nieszłyszalnym ) zwiększaniem obrotów jednak powoduje ruszanie z szarpnieciem. No ale tak jak wspominałe, na razie jeździ i mam nadzieje ze bedziej jak najdłużej bo wydatki ok 10tys na wymiane skrzyni czy podzespołów to naprawde szkokując były by dla mojej siostry pieniadze.
Natomiast jeżli chodzi o kalibracje byłem miesiąc temu na ostanim przegladzie. Specjalnie pojchełam na koniec gwarancji ( chociaz nie trzeba było patrzac na przebieg i wcześniejsze przeglady ) ale nic nie wspominali, że coś takiego jak kalibracja skrzyni powinna być wykoywana. No bynajmniej zadzwonie jeszcze do nich po wolnym i zapytam. Pozdrawiam i dzieki ![]() |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-05-01 23:40:05 Jeszcze dodajac..
W sumie po wrzuceniu biegu jezli sie nie dodaje "gazu" to auto stoi. Wiec może jeszcze nie jest tak źle.. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-05-02 17:11:00
No wlasnie ma ruszac a nie stac ,dlatego potem szarpie po dodaniu gazu bo lapie przy wyzszych obrotach i dluzej piluje na poslizgu. W czynnosciach przegladowych tego niema. Musisz pojechac i zazyczyc sobie aby wykonali inicjacje Ecu skrzyni i sprzegla.Sa w testerze takie trzy lub dwie pozycje do wykonania w zaleznosci od modelu.W trakcie inicjalizacji komputer uczy sie nowych ustawien i luzow jakie powstaly w skrzyni i na sprzegle.Prawidlowo jak wrzucisz bieg na pracujacym silniku i stoisz na rownym to po puszczeniu hamulca powinien powoli ruszac,jezeli tego nie robi tzn ze sprzeglo sie wkrotce skonczy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
joe__ RAV4 Bydgoszcz | 2009-05-02 17:19:51 Oki Bigelektron, zrobię jak mówisz w najbliższym czasie podjade do naszego bydgoskiego serwisu i zobacze co powiedzą.
Dzieki |