Przewody i chłodzenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
Mam trzy pytania :
1) jak w miarę rposto wyciągnąć przewód od włączenia swiatła w kabinie ( podczas czyszczenia czujnika w tylnich drzwich wpadł mi do środka)
2) czy jeśli czujnik temp. po właczeniu świateł drogowych podnosi się do połowy pomiedzy drugą a trzecią podziałką (bez świateł tkwi na pierwszej podziałce) to jest to normalne - mam zamontowany gaz silnik 1,5.
3) czy jeśli przecieka pompka od spryskiwaczy to się ją wyjmuje czy kupuje się całość ze zbiornikiem płynu
PS
Czy takie coś jak czujnik od poziomu spryskiwaczy to można kupić ? Na formum ceny były bardzo rozpięte od 20 d0 100 !!11

Dotyczy pytania nr 2

Przy zapaleniu świateł zarówno wskaźnik temperatury jak i poziom paliwa podnosi się trochę.

Jak chcesz mieć więcej wachy jeździj na światłach - ja tak robię

Witaj.
W odpowiedzi na Twoje pytania:
1. Najlepiej wyposażyć się w chwytak z giętkim ramieniem (60 cm.) i zapewne będzie po sprawie.
2. Jak dla mnie to nie jest normalne (??), albo masz pierwszy termostat, który zamyka się podczas włączenia świateł A poważnie, nie wiem, jaka może być przyczyna.
3. Dziwne, że przecieka pompka, to się raczej żadko zdarza. Sprawdź, czy napewno nie jest to uszkodzony zbiornik w punkcie mocowania pompki, lub czy wina nie leży po stronie przewodu, który prowadzi do spryskiwaczy.
4. Taki czujnik można nabyć (niestety nie orientuje się co do ceny). Masz już przygotowaną pod jego instalację wszystkie kabelki.
Pozdrawiam