MotoNews.pl

Yaris 1999 - Kontrolka rezerwy i temp. wody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy orientujecie sie jak poznac ile zostalo nam jeszcze paliwa w baku ?
W corollce zaswieca mi sie rozowa lampka tutaj w yarku slupek na wyswietlaczu spadl z chyba 5 do jednego (to ostatni) i nie wiem czy zaswieca sie jakas rezerwa czy nic z tych rzeczy i wskazania ilosci paliwa to takie "mniej wiecej" ?

Druga sprawa.
Przy uruchomieniu silnika zaswica sie zielona kontrolka od temp. plynu chlodniczego na gorącym zaswieca sie czerwona, no ajnie ale czy nie ma jakieos innego wskazania ktore by nam mowilo ze silnik jest w zime niedogrzany a albo sie lekko przegrzewa ?

W sumie zaje...popierdołka

Pozdrowka

Ta ostatnia kreska zacznie migac na rezerwie.Ale ja bym nie czekal I tak musisz zatankowac i tak cie to nie minie wiec jaka roznica?
A jak zatankujesz przy 1/4 baku do pelna to mniej zaplacisz

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2009-05-23 10:52:37, Cromm pisze:
(...) Druga sprawa. Przy uruchomieniu silnika zaswica sie zielona kontrolka od temp. plynu chlodniczego na gorącym zaswieca sie czerwona, no ajnie ale czy nie ma jakieos innego wskazania ktore by nam mowilo ze silnik jest w zime niedogrzany a albo sie lekko przegrzewa ? W sumie zaje...popierdołka Pozdrowka

Yarek to typowo damski samochód (nie obrażając nikogo) im mniej wskażników tym lepiej, zielona lampka - zimny. czerwona za gorący. Nie ma niedogrzany czy lekko przegrzany - są ważniejsze problemy