Ucieczka od kosztów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no jak w temacie

jakoż że z moją Mercedes, kombinuje jak nie placić OC, a ma ponad 25lat to właśnie:
1. jeżeli samochód ma ponad 25lat, jest traktowany jako weteran szos.... i z miejca jest 50% zniżki na OC w PZU
2. jeżeli samochód ma ponad 25lat, a posiada silnik taki sam z jakim wyjechał z fabryki jest super bonifikata 75zł rocznie!!!

"promocja" ta obejmuje w tym przypadku pojazdy z przed 1978r, więc pierwsze polonezy się już klasyfikują, no a DF będzie już troche więcej....
jak znacie jakieś inne "promocje" dla jarych zabytków to piszcie

a dla wlasnego poczucia wyższośći nad takim samym egzemplażem stojącym obok polecam zolte tablice... czyli ponad 25lat i 95% zgodności z oryginałem, potwierdzone opinią rzeczoznawców z PZM, i to Warszawa albo Bielsko-biała, no i tu poniżej 1500zł nawet nie ma co się oglądać.... ale takie tablice to jest coś . Dużo chromu... żolte tablice... znaczek marki właściwy. ... i wyprzedzabnie innych NOWYCH samochodów... o ile nasza pociecha będzie chciała tak szybko sie poruszać , czy tylko przechadzać sie po drogach, czekając na spojrazenia innych

żółte tablice maja jedna wade, nie możesz wyjechać tym samochodem za granice bez zgody konserwtora zabytków.

Wszystko się zgadza że samochód musi mieć skończone 25 lat i może dostać żółte tablice, tylko musi upłynąć 10 lat od zakończenia produkcji tego modelu .
Ale też nie koniecznie może to być samochód np: 15 letni i może dostać żółte tablice tablice bo grał w filmie. Dalej nie pamiętam ale jeszcze były jakieś inne możliwości otrzymania żółtych tablic ale dalej się nie wypowiem bo nie pamiętam.

Cytat:
2003-08-19 22:17:32, Jojo pisze:
żółte tablice maja jedna wade, nie możesz wyjechać tym samochodem za granice bez zgody konserwtora zabytków.

Pan Janusz wspominał o tym na zlocie,ze są przez nie duze utrudnienia,dlatego nie starał się o nie do swej Wawki.

Cytat:
2003-08-19 23:21:08, Miqi pisze:
Wszystko się zgadza że samochód musi mieć skończone 25 lat i może dostać żółte tablice, tylko musi upłynąć 10 lat od zakończenia produkcji tego modelu .
Ale też nie koniecznie może to być samochód np: 15 letni i może dostać żółte tablice tablice bo grał w filmie. Dalej nie pamiętam ale jeszcze były jakieś inne możliwości otrzymania żółtych tablic ale dalej się nie wypowiem bo nie pamiętam.

to ja zapraszam do tematu Rocznica - 25 lat Poloneza tam wszystko wyjaśniłem jak to jest z rejestracją pojazdu na żółte tablice