Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-06-16 23:19:41
Oj jęczy, jęczy, a nawet rzekłbym że piszczy cholera ![]() ![]() Pozdro. |
lonia ->Toyota Parking Only<- opole | 2009-06-17 07:18:23 dziękuje za porady.kompletny rozrzad jest nówka. udam sie do tego mechanika ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
lonia ->Toyota Parking Only<- opole | 2009-06-22 09:06:36 witam ponownie. byłem juz u innego mechanika i on tez nic nie znalazł co moze byc przyczyna rzężenia w okolicach rozrządu. nadmienie że rozrząd wymieniony był kompletny z rolkami i pompą wodna, która wymienili poraz drugi i żadnych zmian. jest to silnik D4-D. prosze o jakies spostrzeżenia, moze ktos miał taki przypadek, może to jakies łożysko.
opisze jeszcze raz przyczyne. na biegu jałowym rzeżenie jest słyszalne od czasu do czasu ale przy obciążeniu na biegu 1 i 2 jest praktycznie cały czas przez około 10-15 s., gdy dotkniemy obudowy rozrządu jest to wyczuwalne pod ręką jednak nie ma obtarć na obudowie. pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-06-22 09:52:57 no kurcze trzeba jechac do jakiegos mechanika a nie pseudo mechanika. Ja stawiam ze w takim razie rolka napinajaca do sprawdzenia i stan zebatek samego paska, czy oby paek sam w sobie jest OK i jego stan nacięć żebów bo smiem domniemywac ze pasek może być no name pieron wie jaki i skad, |
![]() kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-06-22 12:59:44 zobacz rolki prowadzace. czy nie maja bicia. moze jakims magicznym sposobem krzywo sie obracają. takie jest moje zdanie. |
syd Tychy | 2009-06-22 19:28:31 lonia MUSZĘ NA CIEBIE NAKRZYCZEĆ I NA TYCH WSZYSTKICH KTÓRZY NIE OPISUJĄ POJAZDU-MODEL,RODZAJ SILNIKA EWENTUALNIE SKRZYNIA-to są podstawy,ja źle się odniosłem nie do tego silnika,w D4D jest samonapinacz nie da się za luźno go założyć ale są mechanicy którzy lubią sobie coś pozostawić po kliencie ,jedną z takich rzeczy jest podkładka dystansowa z pod rolki napinającej pasek rozrządu(z pod śruby na imbus , http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_TOYOTA_AVENSIS_CDT250L-AEMEYW_1302.html nr części 90201-12073,o tą podkładkę mi chodzi) ,jeśli jej nie ma rolka jest przysunięta maksymalnie do ścianki głowicy, nie pracuje tak jak powinna,skontroluj to,pozdrawiam i daj znać o efektach. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-06-22 20:15:19
Próżne Twe nerwy ![]() ![]() Teraz już nawet nie robię złośliwych uwag w takich postach. Po prostu olewam delikweta i nawet się nie odzywam. Pozdro. |
Deptul Warszawa | 2009-07-13 01:37:13 Witam,
czy jest możliwość ( techniczna ) sprawdzenia czy rozrząd był wymieniany? Kupiłem sprowadzoną z Francji Avensis i owszem w książce serwisowej stęple są przy przebiegu 165000 ( w tej chwili 187000) ale niestety nie ma jak sprawdzić czy wymieniany był rozrząd gdyż wszystko po ichniemu albo w ogóle nie ma notatek. Powinienem zrobić to mimo wszystko ale w tej chwili budżet nie pozwala... Proszę o pomoc. |
![]() kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-07-13 08:30:44 zdejmij oslone rozrzadu i zobacz jak wyglada pasek. bedziesz widzial jakies przetarcia lub inne uszkodzenia. rozrzad jest za taka plastikowa oslona z lewej strony silnika
pozdrawiam |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-07-13 16:48:44 Jeżeli masz starszego ave z silnikiem 3s-fe to ktoś już pisał że rozrzad jest bezkolizyjny, tzn przy urwaniu paska nic zlego silnikowi sie nie dzieje, oczywiscie przestaje pracowac. Za wymiane rozrzadu w takim silniku placilem 400 zl z czesciami |