Nie świecą światła w E12

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam od kliklu dni kłopot ze światłami w E12. Nie załanczaja mi sie światła mijania. Światła postojowe ok. Żarówki przednie sprawdzone, bezpieczniki wewnątrz też.
Nie swieca 3 w desce ale dałem nowe i to samo albo maja zabezpieczenie albo trzeba odpalić silnik. Może ktoś ma schemat bezpieczników.
Długie świecą ale tylko jak pociągnę wajchę przy kierownicy do siebie- mignę a jak przekręcę na stałe to już nie.
Może ktoś coś podejrzewa bo już sam nie wiem co może być

Cytat:
2009-07-01 14:01:35, belgrano pisze:
Witam. Mam od kliklu dni kłopot ze światłami w E12. Nie załanczaja mi sie światła mijania. Światła postojowe ok. Żarówki przednie sprawdzone, bezpieczniki wewnątrz też. Nie swieca 3 w desce ale dałem nowe i to samo albo maja zabezpieczenie albo trzeba odpalić silnik. Może ktoś ma schemat bezpieczników. Długie świecą ale tylko jak pociągnę wajchę przy kierownicy do siebie- mignę a jak przekręcę na stałe to już nie. Może ktoś coś podejrzewa bo już sam nie wiem co może być

Rozpiskę bezpieczników powinieneś chyba mieć w instrukcji auta. Jeśli nie masz instrukcji to mozna znalezc w necie (sprawdz watek o manualach tu na forum).

Sprawdź przekaźniki pod maską, i włącznik świateł.

pzdr

Cytat:
2009-07-01 21:34:36, marcinm pisze:
Sprawdź przekaźniki pod maską, i włącznik świateł. pzdr

W e12 nie ma przekaźnika ponoć. Tak mi powiedzieli w ASO.

Witam ja miałem podobny problem w carinie e przyczyna uszkodzony kabel w wiązce. Elektryk przeciągnoł kabel górą między dwoma skrzynkami bezpieczników i wszystko działa do dziś