Dluzsze odpalanie - co jest grane ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do was takie pytanko bo od kilku dni nie daje mi spokoju jedna sprawa w moim 2C-E.
Podczas odpalania nie zaleznie czy po 1godz. postoju czy po calej nocy nie zawsze odpala od strzala czyli na tzw. "dotyk" ale trzeba pokrecic z 2sek. zaplon co wczesniej sie nie zdazalo.
Silnik chodzi super, nie trzepie, nie kopci tylko trzeba niekiedy zakrecic a zawsze był strzał.

Sprawe łącze z:

- wymiana filtra oleju Knecht dokladnie 2 miesiace temu.
- slabej jakosci paliwa
Ale,
Nie wiem czy moge laczyc sprawe z zapowietrzonymi wezami pompy wtryskowej, sama pompa wtryskową, swiecami zarowymi ?

Macie jakies sugestie, bardzo bede wdzieczny specom za jakies sugestie bo nie wiem czego to wina i chcialbym cos z tym zrobić.

pozdrawiam

Po pierwsze zalozyc kawalek wezyka igielitowego za filtrem,aby zobaczyc czy po nocy nie bedzie pusty.
Swieczki kiedys wymieniales? tez mozna sprawdzic amperomierzem kazda z osobna.

dzieki za szybka odpowiedz.
jak bedzie pusty to co, winny filtr czy jakis zawór ?

Swieczki jakby chyba juz dogorywały albo ich koniec zaczol nadchodzic chyba by zawsze powodowały dluzsze krecenie a nie tylko niekiedy ?

A paliwo ?

Problem rozwiązany a winowajca jak zwukle w Polsce ...paliwo.
Zatankowalem po korek na Lotosie pozniej dwa razy na Orlenie i bliskiej zobilem 1500km i ani razu nie musialem krecic dluzej niz 2 obroty wszystko od kopa czyli po staremu.
Na nowo otwartej stacji sprzedali mi po prostu gorsze paliwo :570:

Od tej pory nie tankuje na stacjach nie zrzeszonych w sieciach typu orlen, lotos, shell, BP, bliska itp.

Dla zaineresowanych omijać stacje w Zakrzowie przed Niepołomicami

Orlen ma najgorsze paliwo na rynku ,a niedaj bóg zatankowac Verwe to zasyfione wszystko.

Cytat:
2009-07-13 10:01:29, Cromm pisze:

To nie wiedziałeś o tym wcześniej ?

pzdr

Cytat:
2009-07-13 22:32:14, marcinm pisze:
To nie wiedziałeś o tym wcześniej ? pzdr

A skad nowa stacja wybudowana z pol roku temu wiec .....
Ale nie to Polska

Cytat:
2009-07-13 10:01:29, Cromm pisze:

Na terenie gminy Niepołomice to ja bym się nawet na Shellu nie odważyła zatankować.

Cytat:
2009-07-14 07:45:09, BabciaEwa pisze:
Na terenie gminy Niepołomice to ja bym się nawet na Shellu nie odważyła zatankować.

Ciekawa sprawa nowa stacja pachnąca nowościa ale widac nie da sie u nas sprzedawać dobrego paliwa ....

Cytat:
2009-07-14 10:15:13, Cromm pisze:
Ciekawa sprawa nowa stacja pachnąca nowościa

W Niepołomicach można się wszystkiego spodziewać. Klimat taki ...
Do tej nowej stacji Shella na razie nic nie mam, bo na wszelki wypadek wolę tankować w Krakowie.