Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tube Tarnów | 2009-09-17 10:02:29 Wracam z nierozwiązanym problemem. Odebrałem wreszcie kluczyk, który już podobno jest w pełni sprawny. Trzyma już podobno częstotliwość i zasilanie. Baterie sprawne. Na początku wcale nie zareagował. Zrobłem mu synchronizację i programowanie i nic. Nie otwiera i nie zamyka. Po kilku dniach nagle rano zareagował i zamknął dwa razy drzwi, ale dalej nie otwierał. Później dalej nic. Nie wiem co mam dalej szukać. Jak się zabrać za integration relay - tu pytanie do Bigelektron - jak zdiagnozować, ewentualnie naprawić problem w sterowniku centralnego zamka pod płytką bezpieczników? Czy są różne metody programowania kluczyka czy jest tylko jedna dla avensis z 1998 roku - bo słyszałem juz wiele wersji, a korzystałem głównie z podanych tutaj na forum?
I drugie pytanie do Bigelektron - czy sprawdzałeś ten kluczyk wspomniany we wcześniejszym poście? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-09-17 20:44:43
Mysle ze taniej wyjdzie ci podjechac do Katowic na diagnostyke,niz zepsuc kolejna rzecz i dalej nie bedziesz wiedzial o co chodzi,i co trzeba wymienic a co naprawic. Tego problemu nie rozwiazemy on line,bo zbyt duzo zalezy od tego co po kolei bede sprawdzal,i jakie beda wyniki pomiarow.Nie jestem w stanie ci wytlumaczyc co masz sprawdzac bo niewiesz co jest czym. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-09-18 10:48:25
Tak kluczyk ma chipa immobilizera wtopionego w plastik,wiec jak kupisz sobie taki na allegro to przelozysz sama radiowke-plytke z przyciskami. Najpierw jednak trzeba sprawdzic co jest przyczyna. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |