VT mojego Kanta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fotka w profilu - jak sie podoba?
Na razie kółka są od OLI'ego - mam nadzieje ze sie nie obrazi , w końcu odpalałem maszyne w towarzystwie bardzo podobnego pojazdu Jeff'a_C. Niedługo "zamontuje" bardziej lśniące chromem motylki .
Chciałbym go podobnie pomalować w rzeczywistości wiec czekam na wasze opinie - co sądzicie, co byście zmienili itp.

Niom. Ładnie to wygląda. Jak go tak zobisz to będzie Hameryka

Jeżeli uda Ci się pomalować go tak jak Vievior to efekt prawdopodobnie będzie wymiatający !!! Ja bym dał do tego szprychowane alu 14 oraz chrom lusterka (ale wiem, że chcesz założyć od Eskorta, a do tego chrom nie będzie pasował). Fajnie mógłby wyglądać do tego chromowany gril oraz oczywiście obowiązkowo tylne lampy starego typu. Ja bym jeszcze zainteresował się klamkami starego typu, gdyż te kasety ni jak mi się nie podobają.

Pozdro

Na pewno nie bedzie tak pomalowany jak pickup Vieviora - raczej bardziej matowy, felgi beda stalowe 15" z duuzym rantem, moze "motylki" jak sie uda załatwić, w ostateczności 14", a oprócz tego odrestauruje oryginalne felgi z chromowanymi kapslami ale one beda tylko na specjalne okazje . Klamki zostają kasetowe bo mi sie podobają, znikną tylko zamki z przenich. Grill chromowany do tego nie przypasuje bo ma wygladac jak na tym VT - czarna siatka zasłaniajaca reflektory, kierunki przednie beda chyba czerwone lekko lub jak mi sie uda to pod kolor nadwozia (jak to sie robi?). Lampy owszem, starego typu ale nie 4 tylko 6 i wszystkie czerwone.
Zastanawiam sie nad dołem (ponieżej listew) - lepiej by wygladało tylko miedzy kołami czarne czy na całej dlugości (na zwisach) aż do końca, tak jak teraz jest??

Cytat:
2003-08-24 16:40:32, Race_D pisze:
Na pewno nie bedzie tak pomalowany jak pickup Vieviora - raczej bardziej matowy, felgi beda stalowe 15" z duuzym rantem, moze "motylki" jak sie uda załatwić, w ostateczności 14", a oprócz tego odrestauruje oryginalne felgi z chromowanymi kapslami ale one beda tylko na specjalne okazje . Klamki zostają kasetowe bo mi sie podobają, znikną tylko zamki z przenich. Grill chromowany do tego nie przypasuje bo ma wygladac jak na tym VT - czarna siatka zasłaniajaca reflektory, kierunki przednie beda chyba czerwone lekko lub jak mi sie uda to pod kolor nadwozia (jak to sie robi?). Lampy owszem, starego typu ale nie 4 tylko 6 i wszystkie czerwone.
Zastanawiam sie nad dołem (ponieżej listew) - lepiej by wygladało tylko miedzy kołami czarne czy na całej dlugości (na zwisach) aż do końca, tak jak teraz jest??

Jeżeli już to niech będzie czarne na całej długości. Z tymi lampami to nie będzie tak łatwo, ale może Ci się uda. Jeżeli chodzi o 15'' to moim zdaniem są za duże jak na Fiata i mam wątpliwości czy będą pasować, ale to ma się Tobie podobać a nie mi. No i jeżeli chodzi o kolor to zastanów się dobrze czy napewno ma być matowy.

Chcesz pomalować dach na czarno? Lepiej od razu nabądź Air-Condition. Bo latem do autka nie wejdziesz.

Cytat:
2003-08-25 00:20:40, Grzech pisze:
Chcesz pomalować dach na czarno? Lepiej od razu nabądź Air-Condition. Bo latem do autka nie wejdziesz.

Albo wóz albo przewóz , a o air-coditioner'ku też już mysle ale jedynie dopiero przy 2.0

Czarny mat extra kolor zawsze mi sie podobal

pozdr

Cytat:
2003-08-24 02:59:42, Race_D pisze:
Fotka w profilu - jak sie podoba?
Na razie kółka są od OLI'ego - mam nadzieje ze sie nie obrazi , w końcu odpalałem maszyne w towarzystwie bardzo podobnego pojazdu Jeff'a_C. Niedługo "zamontuje" bardziej lśniące chromem motylki .
Chciałbym go podobnie pomalować w rzeczywistości wiec czekam na wasze opinie - co sądzicie, co byście zmienili itp.

Hi hi, a o co mam sie obrazić... Wyglądają nieźle we fiaciku...Zrób je naprawde ... te lub inne... malowanie jest fajnie dobrane kolorystycznie....Ja bym nic nie zmieniał.