| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-09-25 15:09:31 wyczuwam juz zapach gazu...LPG.
|
marek318 zielona góra | 2009-09-25 22:59:08 Witam,
mój silnik to toyota 1.4 VVT - I 16V [4zz-fe-vvt-i ] , oczywiście że nie mam gazu w samochodzie. |
marek318 zielona góra | 2009-09-26 17:53:26 Witam, paliwo dochodzi, świece maja iskrę, i nic samochód jak nie działa tak nie działa, pomocy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-26 23:50:54
A jak to sprawdziles? |
marek318 zielona góra | 2009-09-27 11:27:54 Witam, wyciągłem listwę zasilającą razem wtryskiwaczami i w tedy kolega kręcił rozrusznikiem, a świecami było podobnie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-27 11:42:59
To skad wiesz ze cisnienie paliwa jest dobre,jak bedzie do bani to przez wtryski dalej costam bedzie strzykalo. |
marek318 zielona góra | 2009-09-27 14:06:04 Witam, hmm, pytasz mnie jak sprawdziłem ciśnienie, otóż tak jak podniosłem listwę z wtryskiwaczami to jak kolega pokręcił rozrusznikiem to wyleciały z listwy te wtryskiwacze, później przyblokowałem te wtryskiwacze o kolektor i kolega znowu pokręcił rozrusznikiem to w tedy widziałem jaką siłą wylatuje z nich te paliwo, a może to jakiś modem jest uszkodzony i źle pokazuje wskazania do centralnej jednostki jakim jest komputer pokładowy co tym steruje, szczególnie trzeba pamiętać o zmianach faz rozrządu które ma ten silnik. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-27 23:07:32
No niezle znaczy sie przeliczasz odleglosc na jaka wystrzelily wtryskiwacze razy 4 na cisnienie paliwa Nowatorska metoda ciekawe czy sie przyjmie
Co do VVTi to sie nim zanatto nie frapuj. Sprawdz tylko czy zawor OCV w glowicy nie jast zablokowany w pozycji posredniej,wtedy faktycznie moze nie zapalic ,raz sie z tym spotkalem. |
marek318 zielona góra | 2009-09-28 23:08:10 Witam, czy byś mógł pokazać lub opisać gdzie ten zawór się znajduje dziś nie miałem czasu sprawdzić [zawór OCV w głowicy ] , z góry dziękuję . |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-09-29 20:30:44
Jak patrzysz od przodu na silnik to od str napedu rozrzadu taki walec z wtyczka 2 pinowa wkrecony do glowicy na 1 srubke na klucz 10. |
marek318 zielona góra | 2009-09-30 14:01:02 Witam, jednak to nie był ten zawór OCV w głowicy. Sam nie wiem co mam robić, dziś byłem w warsztacie samochodowym i się pytałem ile podłączenie kosztuje do komputera i czy na pewno ujawnią się usterki, to sam fachowiec powiedział, że dokładnie nie wskaże komputer rejonu usterek. Boję się kosztów związanych z naprawą i nie chciałbym znaleźć się w sytuacji, gdy komputer wskaże miejsce usterki, a się pomyli i na darmo wymienię tę „niby” wadliwą część. |
syd Tychy | 2009-09-30 20:27:51
to najlepiej zezłomuj autko to wtedy ty dostaniesz jeszcze 150zł za które możesz kupić maluszka na którym każdy się zna i nawet sam go naprawisz,a z toyką nie rób nic bo za dużo kosztuje,ale tak na serio tojkę trzeba podłączyć pod komputer to po pierwsze,i zobaczyć parametry silnika.a jak sprawdzałeś te świece ??? patrzałeś gdzie dokładnie przeskakuje iskra ,skakała między elektrodami???jaką masz przerwę między elektrodami??? |
marek318 zielona góra | 2009-09-30 23:09:50 Witam, iskra skakała między elektrodami, miałem ustawione na samym początku na 0,8mm a później zmniejszyłem na 0,5mm, tak już się zdecydowałem pojechać na komputer żeby mniej więcej zorjętować sytuacji co moją toyke boli, dam znać wam jakie komputer znajdzie usterki, teraz dobry znajomy żeby mnie zaholował, pozdro
|
marek318 zielona góra | 2009-10-02 23:12:16 Witam, dziś pojechałem moją toyotą do mechanika oczywiście na holu, tam podłączyliśmy toyote do komputera i się okazało że cała niby elektronika działa?, ok. to dlaczego silnik nie daję się uruchomić!, ten mechanik co sprawdzał przez komputer toyote powiedział że mógł się przestawić zapłon, czy to możliwe żeby zapłon się przestawił sam? Z tego co wiem nie ma tam paska rozrządu tylko łańcuszek rozrządu, a co wy o tym sądzicie. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-10-03 09:28:11 A nie zatankowales jakiegos syfiastego paliwa ?
Sonda dobrze pracowała ? Zaplon jak sie przestawia to raczej w wyniku neumiejetnego grzebania niekompetentnych mechanikow, sam od siebie to tak ale nie w takich autach. Zreszta jak mialby sie zaplon przestawic, lancuch przeskoczyc , hmm...nie wierze w takie historie. Akumulator sprawny ?? klemy wyczyszczone ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-10-03 12:48:35
Ile juz kasy wydales na te rozne smieszne diagnostyki i sprawdzenia ktore niczego nie stwierdzily??? |
marek318 zielona góra | 2009-10-04 11:14:17 Witam, sondy obydwie dobrze pracują, akumulator sprawny, tym bardziej klemy czyste są, paliwo było zatankowane na statol, a jeśli chodzi o mechaników to samochodem jadę pierwszy raz do warsztatu, do tej pory sprawował się bez zarzutów, czyli jak mi znajomy powiedział wymiana oleju filtrów i tankowanie to są takie koszty mieć toyote, a jeśli pytasz mnie o koszty, z tego co wiem podłączenie to jest 80zł., poniedziałek dowiem się więcej bo pójdę go odebrać
|