Rajd Żubrów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Planuję start w tegorocznej edycji Rajdu Żubrów, oczywiście zabytkowym Fiacie 125p!!!
Chciałbym się dowiedzieć czy można w jakiś sposób lekko zmodyfikować mój samochód. Chodzi mi przede wszystkim o zwiększenie mocy mojego bolidu. Co jeszcze oprócz filtra powietrza powinienem zmienić aby mój fiacik pojechał choć trochę szybciej. Co do mojego autka to jest to oryginalny fiat 125p z 1981 roku, ma przejechane 90000km i nic nigdy w nim nie było modyfikowane.
Z góry dziękuję za pomoc!

ja na dzień dobry zafundowałbym sobie nowe części eksploatacyjne: filtry, świece, kable, przerywacz do aparatu itd. będziesz miał pewność że nowe a przy okazji poustawiasz zapłon itd.

Dokładnie tak jak pisze poochaty - eksploatacyjne i przeregulowanie, nic więcej nie ruszaj bo silnik ma już przebieg przedremontowy i nie ma sensu się nim zajmować. Umrze na tym rajdzie i tyle wtedy zrobisz coś lepszego.

Dzięki chłopaki!

A mam pytanie, bo ja laik jestem jeśli chodzi o sprawy mechaniczne. Może można się jakoś spotkać(może we środę) i porozmawiać razem w tym temacie, gdzie kupić, jak ustawić, itd...
Pzdr...

A kiedy i gdzie ten rajd ??

24.10.2009 Kraków-Zakopane

Więcej info w Automobilklubie krakowskim
www.automobilklub.krakow.pl

Zgłoszenie poszło. Teraz jeszcze 2tygodnie na przygotowania i w drogę!!!
Mam nadzieje że mój wiekowy wozik dowiezie mnie na miejsce...
Pozdrawiam...

Poszukuję Kasku!!
Jest mi on niezbędny do startu w rajdzie...
Czy znajdzie się ktoś kto może mi pomóc
Pozdrawiam

jaki rozmiar?

Rozmiar L.
Mniejszy raczej nie.
Można gdzieś od kogoś pożyczyć...?

kurna L...to nie vistula... obwód głowy się pytam...jaki to ma byc kask?

jakieś 54-57cm

no to Ci nie pomoge...

A może jednak się zmieszczę...

Jaki masz??

Zmiescisz się na pewno, mam 62

to chyba za dużo...

90zł na allegro Kask Ja 1,5 miesiąca temu za ten sam 20zł mniej zapłaciłem

No ja jeszcze zbroje bandyte ale mam nadzieje ze spotkamy sie na starcie

Z tego co widzę w profilu to ty masz prawdziwą maszynę...

Startował ktoś w Rajdzie Żubrów? Szukam regulaminu technicznego z tegorocznej edycji, ale jeszcze chyba nie ma. Może ktoś ma jakieś doświadczenia - jak wygląda BK, jakie mają podejście do 126 itp?