| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-08-27 13:41:03 Profesjonalne porady dotyczące TOYOTY |
Many E x | 2003-08-28 10:39:34 Ja bym miał takie szczegółowe pytanko ale tu chyba moze odpowiedzieć tylko żeczywiście fachowiec.......
W instrukcji jaką dostaje każdy nabywca nowej cariny E pisze że świece platynki stosować do 3gse i do zwykłego 1,6 natomiast do 3sfe nie stosować platynek tylko zwykłe. w mojej były platynki i też takie zakupiłem nowe... oczywiście autko chodzi jak przecinak. Ale niby czemu nie platynki w 3sfe- taki szczególik..... |
tokairika MR2 warszawa | 2003-08-28 13:27:26 To ja czekam z niecierpliwością na porady xtree. Mam parę pytań bo staram się wiele problemów rozwiązywać sam. |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2003-08-28 13:45:35 ja podchodze do topicu powaznie i czekam na odp. autora watku w mojej kwestji. dodam, ze wymiana wiazala sie ze brzydkim klekotaniem i glosnym zachowaniem przy odpalaniu samochodu
koniec off topiców panowie mamy tu sznase stworzyc niezle FAQ toyki. |
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-08-31 18:14:08
Nie ma takiej możliwości aby po wymianie rozrządu zmieniły się obroty. Prawdopodobnie jest przestawiony rozrząd, najprościej jest to sprawdzić poprzez sprawdzenie ustawienia zapłonu. Trzeba złączyć styki E1 i TE1 w złączu diagnostycznym i sprawdzić ustawienie zapłonu. Jeżeli będie przestawiony zapłon to jest przestawiony rozrząd. |
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-08-31 18:17:08 Nie ma mnie często na forum ponieważ nie mam na to czasu bo naprawiam auta z takimi problemami jak wy macie.
|
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-08-31 18:20:20
|
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-08-31 18:28:27
Nie ma żadnej różnicy aby dobrać tylko ciepłote "możesz nawet jeżdzić na "ISKRZE" i też będzie dobrze Zwykłe świece będzie trzeba częściej wymieniać. np.przy silniku 3S GTE z intercoolerem jest to troche kłopotliwe |
Marysia Toyota Corolla 1.4 Xli Łódź | 2003-09-01 10:45:37 Skoro xtree ma wiedze , a widac ze ma , oraz nie ma za duzo czasu zeby grzebac po watkach i tam odpowiadac , pomysl ze zrobieniem jednego wydaje mi sie ok, bedzie troche "groch z kapusta" ale mysle ze sie jakos ulozy.
Nie jestem zwolennikiem robienia dedykowanych watkow dla konkretnej osoby - dlatego robie to na probe aby zobaczyc czy odpowiedzi xtree sa tak fachowe jak sugeruje autor. W zwiazku z tym prosze o pisanie konkretnych postow z konkretnymi pytaniami, czcze gadanie bede staral sie usuwac ps. prosba do xtree , aby dokladniej poslugiwal sie cytatami, za duzo roboty zeby kazdy post modyfikowac |
Bozenka TOYOTA DRIVER Toyota Starlet 1.3 xli Gdańsk | 2003-09-01 13:28:36 Witaj xtree !!!!
Bardzo sie cieszę , że jesteś bo ja nie mam żadnej książki do mojej Starletki. Od pewnego czasu słyszę z przodu podczas hamowania dziwne świerszcze , odgłos ten jest narastający w koncowej fazie. Przeględ techniczny mam 19 września .Jeżeli poradzisz mi na co mam zwrócić uwagę i co wymienic to będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-01 15:47:46
Ja bym zaczoł od sprawdzenia stanu klocków chamulcowych, albo sie któryś skończył albo uszkodził. |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2003-09-01 15:57:34
jakie skutki dla autka moze miec przestawiony rozrzad? |
marcinkedryna TOYOTA DRIVER Toyota Supra Turbo M ... Warszawa | 2003-09-01 18:29:09 1. Szukam wtyczki do alternatora (3 przewody). Nie jest to czesc serwisowa (wystepuje razem z cala wiazka).
2. W zwiazku z powyzszym raz mi dziala alternator a raz nie. Mniej-wiecej rowno z problemami z alternatorem pojawily mi sie problemy z obrotami. Dokladniej: po przerzuceniu na N lub P obroty rosna do 2000. Czy jest mozliwe, zeby robil to komputer wiedzac, ze ma niedoladowany akumulator? 3. Nie swieci mi kontrolka przegrzania silnika. Zarowka jest dobra nie wiem gdzie szukac czujnika (wskaznik temperatury jest ok) 4. Po wiatraku od klimy zostala mi tylko dziura. Gdzie znajde jego sterowanie? 5. Zawieszal mi sie EGR (samochod gasl na wolnych obrotach). Mechanik zaslepil podcisnienie, ktore sterowalo zaworem mowiac, ze bez tego tez bedzie jezdzil. Czy mial racje? (supra MA70L-BJPVZC) |
Gr00bY Warszawa | 2003-09-01 18:36:20
|
![]() xtree TOYOTA CELICA Złocieniec | 2003-09-02 12:11:02
ad5. Nie wolno wyżucić tego zaworu.ponieważ auto będzie chodziło nie prawidłowo. ad3. Czujnik znajduje się w głowicy lub w kolektorze wodnym który oprowadza wodę z silnika do chłodnicy. ad1 są dwa rodzaje wtyczek okrągła i plaska, która? Wyśle ci na maila schemat sterowania wentylatorami i i alternatora. |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2003-09-02 12:19:00
wymiana rorzadu to nie wymiana pasku NAPINACZA rorzadu. poprawcie jesli sie myle. |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-02 13:41:12
Nie wiem jak to jest ale czy czasem do wymiany napinacza nie trzeba zdjąć paska rożądu ? Jeżeli tak to możliwe ze przestawili coś, stąd te wysokie obroty. Skutki mogą nyć rózne możesz troche zyskać na mocy albo stracić, może dojśc do nadpalenia zaworów warto to skontrolować w ASO w ramach reklamacji wykonanej usługi. |
Tomi TOYOTA DRIVER Corolla Warszawa | 2003-09-02 13:53:01 Racja. Do wymiany napinacza zawsze "rozbiera" sie caly rozrzad. Wiem bo widzioalem jak mi wymianiali 6 mies temu |