MotoNews.pl

Dorobienie kluczyka stacyjki toyota yaris 2002r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś mógłby mi doradzić jak w przystępny sposób dorobić kluczyk (master) do yaris z 2002? niestety nie mam kodu na blaszce (wyłącznie nr vin) z góry dziękuję za podpowiedzi

Trzeba kupic w serwisie tzw surowy klucz bez naciec,naciac go u kluczykarza i dokodowac.A masz jakiegokolwiek Mastera??

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2009-11-09 20:09:51 ]

mastera właśnie nie mam, mam tylko drugi klucz ale nie ma na nim blaszki z kodem , ponadto podczas jazdy świeci się kontrolka "security" pewnie z tego powodu - czy czymś to grozi?

Cytat:
2009-11-09 20:17:25, kamerman pisze:
mastera właśnie nie mam, mam tylko drugi klucz ale nie ma na nim blaszki z kodem , ponadto podczas jazdy świeci się kontrolka "security" pewnie z tego powodu - czy czymś to grozi?

Tak ukradzeniem samochodu.Jak kontrolka immo nie gasnie po wlaczeniu zaplonu to immobilizer jest w stanie auto programacji czyli przyjmie kazdy klucz jaki mu wsadzisz do stacyjki.
A jak niema klucza w stacyjce to dioda miga??
Pozatym to ze klucz ma blaszke nie znaczy ze jest Masterem.
Blaszka to wylacznie kod naciec zabkow na grocie klucza.
Normalnie Mastera poznac po tym ze jak go wsadzisz do dziury to dioda przestaje migac.Jak wsadzisz Sub keya to dioda sie zapali na sekunde i dopiero zgasnie.

-----------------
Naprawa elektroniki.

jak nie ma klucza w stacyjce to dioda świeci się światłem ciągłym a po włożeniu klucza miga (dwa krótkie , przerwa, dwa krótkie przerwa...itd.)

Cytat:
2009-11-09 22:37:04, kamerman pisze:
jak nie ma klucza w stacyjce to dioda świeci się światłem ciągłym a po włożeniu klucza miga (dwa krótkie , przerwa, dwa krótkie przerwa...itd.)

No to sa dwie mozliwosci ,albo juz jakis magik uszkodzil pamiec sterownika,albo komputer jest w trybie programacji czyli jak wlozysz jakikolwiek klucz master z Yarisa i jakikolwiek klucz subkey to je przyjmie i zamknie procedure.
Kupiles ten samochod w tym stanie??

-----------------
Naprawa elektroniki.

tak

Cytat:
2009-11-09 22:48:18, kamerman pisze:
tak

No to kup kluczyk Master surowy w serwisie po nr VIN dotnij u kluczykarza ,wloz do stacyjki jezeli zapali tzn ze sie wkodowal,potem wloz jakikolwiek kluczyk sub z Yarisa aby zamknac procedure,lub pojedz do serwisu aby zamknieto procedure recznie testerem.
Jezeli jednak sie nie wkoduje,tzn ze pamiec immobilizera jest uszkodzona.
Masz wtedy dwa wyjscia...wg Toyoty kupic nowy komputer za 4500,lub wyslac mi komputer z kluczem.
Wkoduje go jako Mastera.Nastepne klucze ktore chcialbys w przyszlosci wkodowac bedzie mozna wkodowac normalnie w kazdym ASO za pomoca Mastera i testera Toyoty.

-----------------
Naprawa elektroniki.

dziękuję za poświęcony czas, dam znać co dalej
pozdrawiam

po dłuższym okresie postoju (stacyjka bez klucza) dioda świeci tak:krótko przerwa krótko przerwa..itd a po włożeniu mojego chyba (sub key'a) tak jak wcześniej opisałem czyli :miga (dwa krótkie , przerwa, dwa krótkie przerwa...itd.) a po wyjęciu klucza dioda świeci się światłem ciągłym

Cytat:
2009-11-10 22:23:48, kamerman pisze:
po dłuższym okresie postoju (stacyjka bez klucza) dioda świeci tak:krótko przerwa krótko przerwa..itd a po włożeniu mojego chyba (sub key'a) tak jak wcześniej opisałem czyli :miga (dwa krótkie , przerwa, dwa krótkie przerwa...itd.) a po wyjęciu klucza dioda świeci się światłem ciągłym

Tak jak pisalem albo jest w trybie programacji albo ktos juz tam grzebal.
Normalnie jak klucz jest wyjety dioda miga co 2 sek,po wlozeniu klucza gasnie.
Naprawiam takie rzeczy.

-----------------
Naprawa elektroniki.