| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
leon99 Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2009-12-10 17:23:27 Mam taką instalację w Toyocie Yaris (przebieg 120 000 na gazie) i ... zacząłem sie nią bawić.
Technicznie instalacja jest w idealnym stanie, reduktor po regeneracji, trzyma ciśnienie idealnie, wtryski po czyszczeniu w myjce ultradźwiękowej, pali mało, żadnych błędów w ECU, etc. Były problemy przy przełączaniu z benzyny na gaz, szczególnie na zimnym silniku. Ustawiłem "Double_mix" na 32 i teraz przełącza prawie niezauwazalnie, wg mnie to 32 jest trochę dużo bo zwykle ustawia się na zero. Może jest to powiązane z innym parametrem? Prosze o poradę. Wg niektórych istnieje możliwość ustawienia 33. RPM_min (minimalnej prędkości obrotowej do przełączenia) U mnie jednak nie ma takiego parametru w programie. W zakładce "Spare" jest puste pole z numerem 33 ale zmiana tego pola na np 1500 nie daje żadnego skutku. Co robię źle? Istnieje podobno możliwość dodatkowej oszczędności spalania przez dostrojenie OL_min i OL_max link tu ale to trochę skomplikowane. Przerabiał to ktoś już? Dlaczego nie podłącza się sondy lambda do komp. gazowego ( a może trzeba)? z góry dzięki za porady leon99 |