Filtr nawiewu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,dostałem od dziadka starą Toyotkę Carine E 92R. 1,6 benzynka,toyota jest troche zajechana,ma 300000tyś przebiegu ale silnik chodzi bardzo dobrze. Ostatnio zauważyłem ze lecą mi jakieś liscie z nawiewu,czy jest jakiś filtr? dodam ze jest to wersja bez klimy.

Cześć
Filtra może nie być. A szukaj go z prawej nad pedałem gazu.

tu masz instrukcję od Filtrona

proponuję odkurzyć ten otwór
mi się posypało sporo syfu jak pierwszy raz tam zaglądnąłem...

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2009-12-27 19:52:21 ]

Ok ,przed chwilką poszlem i otwrzyłem to,ale tam nie ma filtra?Jest możliwość jego kupienia?

Pewnie, że się da.
Albo oryginał w ASO albo zamiennik np. Filtrona. (ten z instrukcji K 1134-2x)

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2009-12-27 20:52:06 ]

ok,ale pisze ze ten filtr do wersji z klimtyzacją? do wersji bez też mogę go wsadzić i bedzie pasował?

Tak.

Ok,dzięki serdecznie chłopaki,zaraz jade go kupić/zamówić.

Kurde,mam już ten filtr takie 2 sztuki prostokątne,dziś próbowalem to włozyć i jeden mi wpadł tam i nie umię go wyciagnąć?Jak je tam umieścić?

Kurde,mam już ten filtr takie 2 sztuki prostokątne,dziś próbowalem to włozyć i jeden mi wpadł tam i nie umię go wyciagnąć?Jak je tam umieścić?

u mnie w carince e tzeba wlozyc jeden filtr i popchnac go do gory. a kolejny wlozyc w to miejsce co sie zwolni. wiec pewnie u ciebie jest podobnie

musisz go teraz jakoś drutem podnieść i wyciągnąć ,to jest ciężka sprawa wbrew pozorom włożyć taki filtr bez klimy bo on o nic się nie opiera i musisz dokładnie trafić w prowadnice po drugiej stronie i u góry bo inaczej wypada,z klimą jest o tyle proste że filtr opiera się o parownik i wchodzi równo więc nie ma problemu.