MotoNews.pl

Kontrolka otwartych drzwi nie gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam, pozdrawiam i od razu przechodze do rzeczy.
W Corolli E10 kontrolka otwartych drzwi świeci się non stop, a jak wcisnę hamulec to gaśnie. Ma ktoś pomysł co to może być, czy czeka mnie wizyta u elektryka?

a czy oświetlenie wewnętrzne tzn lamka w samochodzie gasnie

nie, lampka też się świeci, podobnie piszczy przy zapalonych światłach tak jakby drzwi były otwarte (mimo że są zamknięte). Przy wciśniętym hamulcu kontrolka, światełko, piszczyk gasną.

Może być za to odpowiedzialna krańcówka drzwi tzn... któraś z krańcówek może być zaśniedziała lub przybrudzona.Pierwszy etap ... przeczyść wszystkie wyłączniki krańcowe, jest mocowany chyba na słupku drzwi przykręcona jednym wkrętem odkręć, jak masz jakiś środek do konserwacji to psik psik.

To u mnie w carinie jest odwrotnie... Przednie drzwi sa tak jak powinny,ale przy otwarciu tylnych nie zapala sie swiatelko,ani kontrolka na desce... I tak po obu stronach...

wyglada jakby czujniki Ci sie zblokowaly. te przy tylnych drzwiach.

Ale oba naraz? Wyciagnalem jeden,ale nie podjalem sie jego rozbiorki. Jak bede mial w reku nastepny,to dopiero. Bo jesli zepsuje go jeszcze bardziej,to moze centralny mi drzwi nie zamknac.

Wyjaśniam co było, może się komus przyda w przyszłości.
Upalony jeden z kabelków (konkretnie czerwono-biały,w takiej szerokiej kilkuprzewodowej kostce) pod bezpiecznikami koło pedałów. Prosta rzecz a tyle kłopotu