Witam
Mam Toyote Avensis 2.0 D4D 110 KM 2000r . Mam pewien problem, wlasciwie nie wiem do konca czym moze byc spowodowany. Mianowicie jezeli uruchomie klimatyzacje (reczna) na najwyzsze (HI) obroty to po kilku minutach zgaśnie mi silnik – samochód pozostaje na zapłonie. Jezeli ponownie odpale to znowu przejade okolo 2-3 min i dalej to samo. Na biegu jałowym jest podobnie, nawet jezeli zwieksze obroty silnika do 2-3 tyś to I tak zgaśnie. Przy np niskich obrotach klimatyzacji (klimatyzacja na LOW) nie gasnie, chociaz u elektryka mialem problem rowniez po tym jak samochod zgasl na klimatyzacji I został właczony na najwyzszych obrotach klimy I tez zacza gasnac nawet jak sie klime wylaczylo. Na dluzsza mete to klimatyzacja az tak bardzo nie jest mi potrzebna, ale lepiej sprawdzic teraz niz potem jak zacznie padac podczas zwyklej jazdy. Raczej nie jest to problem klimy bo mozna odlaczyc sprezarke I brak poprawy. Ludzie od klimatyzacji powiedzieli zebym skoczyl do elektryka. Podlaczylismy do kompa, jednak chyba z tego co mowil elektryk oprogramowanie moze byc niepoprawne, bo wyrzucal blad
P 1215 'Modul sterowania – nieprawidlowe dzialanie'
P 1226 'Uklad zasilania paliwa – nieprawidłowe działanie'
I jak cos za 2 tyg jestem ustawiony juz z drugim elektrykiem – z oprogramowaniem do toyoty. Jednak powiedziano ze tez moge sprawdzic u jakiegos kolesia co specjalizuje sie w dieselach bo on uwaza ze to moze byc cos z cisnieniem na wejsciu do silnika, – tylko nie wiem kto w Białymstoku dałby rade sprawdzic. Ogolnie nie znam sie zbytnio na mechanice samochodowej wiec raczej sam ruszac nie bede. Moze macie jakies pomysły co moze byc zepsute, lub gdzie najlepiej sie udac – bo jak beda mnie odsyłac jeden do drugiego to mysle ze szybko z tym sie nie uwine szczegolnie ze teraz wszedzie kolejki.
[ wiadomość edytowana przez: Ferion dnia 2010-04-23 15:12:17 ]