[S] Corsa B Kombi 1,4 16V "98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Sprzedam Corsę Kombi 1998r., 1,4 16V (90KM), benzyna. Na wyposażeniu 4 elektryczne szyby, centralny zamek z pilotem, wspomaganie, oryginalne radio CDR-500 (2 lata temu wymieniłem w nim laser); kombi rodem z Argentyny. Samochód pochodzi z Włoch; Kupiłem go po długim postoju, troche zaniedbanego z przebiegiem 43 tyś. km. Zrobiłem nim bez większych problemów ponad 100 tyś. km (w tej chwili na liczniku 148kkm). Wszystkie usterki usuwane na bieżąco. Największą awarią był pad uszczelki pod głowicą (uciekał płyn do wydechu) przy przebiegu 120kkm. Przy okazji naprawy, wymieniono wszystkie uszczelniacze zaworowe, simmeringi wałków, dotarte zostały zawory, itp. Pad uszczelki zbiegł się w czasie ze "standardowym" szwankowaniem EGR-a, który też został wymieniony na nietanią nówkę sztukę (faktura z napraw do wglądu). Pomiędzy wymianami oleju (Valvoline MaxLife) co 15kkm, nie trzeba robić dolewek. Teraz trochę drobiazgów mogących "draznić": 1. Nie działa tylna lewa szyba (nie działała od początku; uszkodzony mechanizm, nie udało mi się go naprawić). 2. Oryginalne boczki drzwi komuś się spodobały, założyłem od zwykłej 5-drzwiowej Corsy. 3. Lewy przedni błotnik był wymieniany (jeszcze we Włoszech). 4. No i auto miało w lutym bliskie spotkanie z Bravą od tyłu - zniszczenia widać na ostatnim zdjęciu. Klapa i zderzak zostały wymienione na oryginały; starą klapę z przydatnym osprzętem dodaję. 5. Jest kilka makaroniarskich otarć na przednim zderzaku i tylnych drzwiach (zdjęcia). Rdzy brak, poza kilkoma drobnymi punkcikami. Wraz z samochodem dodaję komplet kół zimowych, nowe amortyzatory tylne do założenia (Monroe), szczęki hamulcowe itp. Samochód od marca prawie nie używany. Kwota, jaka mnie interesuje to 6500,-. OC i przegląd ważne do listopada. Do obejrzenia w Rzeszowie. Kupujący zwolniony z US. Tel. 695 288 878.

Zdjęcia

[ wiadomość edytowana przez: bratyslaw dnia 2010-07-14 23:30:41 ]