MotoNews.pl
4 Carina E demontaż tapicerki (249838/18)

Carina E demontaż tapicerki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak zdjąć boczną tapicerkę z drzwi od kierowcy?

Poodkręcałem wszystkie śrubki ale nie umiem wyciągnąć korbki do podnoszenia i opuszczania szyby, jest pewnie zablokowana jakimś "oringiem"

Proszę o pomoc

chętnie podparłbym się jakimś schematem

pozdrawiam

Pewnie nie masz takiego specjalnego śrubsztaka najlepiej dwa małe śrubokręty płaskie (ale nie za małe ) jednym śrubokrętem odchyl korbkę od plastikowego krążka i pomiędzy tym będzie sprężynka w kształcie U na osi korbki i teraz trzeba wypchnąć ją drugim śrubokręcikiem (najlepiej jak by był lekko zagięty w odległości 2-3 cm ) UWAGA taka sprężynka potrafi uciec na zawsze trzeba się pilnować.

przy korbce musisz dopchnac tapicerke do drzwi, tak aby zobaczyc trzpien na ktorym trzyma sie korbka. w tym trzpieniu sa dwa rowki na przeciwko siebie ulozone poprzecznie do osi. w te rowki wchodzi spinka w ksztalcie litery u. taki sprezysty drucik. musisz malym srubokrecikiem go podhaczyc i wyciagnac z tych rowkow. i on zawsze wystrzeliwuje. srubokrecik trzymasz wzdluz tapicerki. jak sobie nie bedziesz mogl poradzic to moge porobic fotki jak wyjmuje to z tylnych drzwi

dzieki !! juz po pierwszym poscie udalo mi sie zdjac korbke i wiecie co wcale mi nie wystrzeliła

panowie bedą do sedana pasować drzwi z kombi mowaoczywiscie o przodach?

a teraz jak założyć panowie taką korbkę ??!

Cytat:
2010-09-01 13:57:47, Kiinio pisze:
a teraz jak założyć panowie taką korbkę ??!

W maluchu taty to po prostu nasuwam korbkę z powrotem z założoną już na nią wcześniej spinką