| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Many E x | 2003-09-10 12:34:42 ....mam wrażenie że czasem przy rozruchu zimnego nie włącza się ssanie , lub nie osiaga 100% wydajności bo czasem 1500obr/min czasem tylko 700-zupełnie jakby był ciepły a nie jest....
Kto mi powie cos o ssaniu...(proszę bez skojarzeń erotycznych) ? Tomciu, Grzesiu ładnie sie do was usmiecham....
|
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-10 17:53:02 Ty sie smiej ale masz juz cos walniete.Poszukaj usterki na czujniku temperatury dla kompa albo ten nieszczesny regulator wolnych obrotow.Sam nieraz u siebie widze ze zimny silnik kreci sie na roznych obrotach ale zawsze ma ponad 1500obr/min.Na razie mi to nie przeszkadza bo jest niedokuczliwe i silnik nie gasnie.
Na poczatek tylko to widze ze moze przeszkadzac.Sprawdz jeszcze zachowanie na roznych paliwach (gaz ,benzyna). SSania jako takiego nie ma jest tylko faza wzbogacania mieszanki przy niskiej temp.silnika do momentu jego rozgrzania i wtedy jest podawana wieksza dawka powietrza i co za tym idzie paliwa. Tyle co moge to pomoge. |