MotoNews.pl

Kontrolka immobilizera [corolla verso]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toyota Verso 2003r. Po wymianie baterii w 2 czarnych kluczykach świeci się cały czas dioda immobilizera. Drzwi otwierają i zamykają się z pilota,silnik odpala bez zarzutu. tylko ta dioda świeci po oczach. Proszę o jakięś sugestie jak rozwiązać problem.

Jestem od niedawna posiadaczem corolli verso a już mi daje popalić.
cały czas świeci się kontrolka immobilizera i nie moę się dowiedzieć jaka jet tego przyczyna. Może ktoś miał podobny przypadek Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2010-08-21 17:01:55 ]

Immobilizera - security czy od alarmu???
Ile masz kluczy?

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

A nie chodzi no diode z alarmu????
Masz alarm?moze jest w trybie serwisowym? Miales tak od poczatku jak kupiles samochod czy po pewnym czasie?

-----------------
Naprawa elektroniki.

do Big elektrona !
Jak kupiłem samochód dioda zachowywała się normalnie tzn. po uruchomienia s-ka gasła, a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki świeciła światłem pulsującym. Dioda jest w przednim panelu obok zegarka na prostokącie z napisem security. Nie mam pojęcia czy w aucie był jakiś alarm bo nawet nie sprawdzałem. Na pewno nie ma czujników ruchu.Być może jest tylko centralny zamek sterowany z pilotów w kluczykach.

Cytat:
2010-08-21 17:48:11, anmaj47 pisze:
do Big elektrona ! Jak kupiłem samochód dioda zachowywała się normalnie tzn. po uruchomienia s-ka gasła, a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki świeciła światłem pulsującym. Dioda jest w przednim panelu obok zegarka na prostokącie z napisem security. Nie mam pojęcia czy w aucie był jakiś alarm bo nawet nie sprawdzałem. Na pewno nie ma czujników ruchu.Być może jest tylko centralny zamek sterowany z pilotów w kluczykach.

To faktycznie dioda immo,powsadzaj wszystkie klucze jakie masz po kolei i wlaczaj zaplon.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Dołożyło! Dzisiaj zrobiłem trasę ok 300 km i zapaliła się kontrolka silnika check engine!

Dołożyło! Dzisiaj zrobiłem trasę ok 300 km i zapaliła się kontrolka silnika check engine!