Panowie, potrzebuję pomocy i to w miarę pilnie

.
Sama wymiana poszła dosyć gładko, ale oczywiście nie pomyślałem o tym, że koła pasowego od pompy oleju też lepiej nie dotykać, bo jest na nim aparat zapłonowy. Wszystko złożyłem do kupy, odpalam a tu pyr, pyr, pyr - jak by chciał a nie mógł. No to zacząłem mieszać z tym paskiem, że a może jeden ząbek w lewo a może w prawo. W końcu pomyślałem o aparacie zapłonowym i tym trzecim kółku, które przestawiłem... Tylko że teraz to już nie wiem co jest jak ustawione, tak więc trzeba wszystko od początku. A książka jeszcze nie przyszła

.
Na kole pasowym od wału korbowego widzę znaczek(nacięie). Na tej plastikowej obudowie są 3 kreski. Jedna dłuższa i dwie krótsze. Na którą kreskę mam ustawić?
Koło pasowe od wałka rozrządu obejrzałem 30 razy i nie widzę tam żadnego znaczka. Gdzie on jest? Z czym ma się pokrywać?
Co z kołem od pompy oleju? Tym chyba martwić się nie trzeba, tylko że później trzeba ustawić zapłon. Palec rozdzielacza ma być na 4-tym cylindrze w momencie kiedy koło wałka rozrządu pokrywa się z magicznym znakiem którego nie mogę znaleźć, prawda?
Edit:
Poszedłem tam jeszcze raz, gdyż znalazłem w takiej małej książeczce, co była dołączana do Ład chyba oryginalnie, że znak F na kole pasowym wałka rozrządu ma się pokryć ze znakiem E na pokrywie zaworów. E widzę, ale F nie. Oczy wypatrzyłem, koło obejrzałem ze wszystkich stron. Nic na nim nie ma.
[ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2010-09-18 00:24:51 ]