| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2010-10-14 16:06:08 Witam,
Pojawił mi się wszystkim dobrze znany zapewne problem czujnika położenia wałka rozrządu. Zczytanie błędów oraz wymiana samego czujnika nie jest dla mnie zagadką i niejeden post już na ten temat istnieje. Mój problem natomiast jest taki, że pomimo wymiany czujnika - nadal samochód zachowuje się jak by był bez niego. Podejrzenie wiec pada na kabel - no i tutaj mam problem. Przy samej wtyczce wygląda w porządku, ale co dalej. Pytania: - jak sprawdzić sam kabel np. omomierzem ? - czy ten kabel da się wymienić w całości (czytałem, że nie ma wtyczki po stronie kompa...) ? - jak ten kabel jest w ogolę poprowadzony ? Dodam, że stary czujnik mi powodował gaśnięcie silnika, ale nie zawsze kontrolka check się zapalała, ale jak się już zapaliła - to nadal gasł na wolnych obrotach. Nowy czujnik - check świeci się cały czas - ale na awaryjnym nic nie gaśnie i nie faluje..... Pozdrawiam, mAro |
Jaroslav LOB SYMPATYK Opel LUBLIN | 2010-10-14 17:25:28 wymieniłeś czujnik na oryginalny? |
o_rety Omega 2.016V Warszawa | 2010-10-14 18:27:36 Nie. Wymieniłem na podróbkę, ale wiem do czego zmierzasz
Mimo wszystko, zanim kupie następny chciałbym jakoś sprawdzić przewodność kabla. |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2010-12-21 22:03:38 sorka za ot,ale to najnowszy wątek o czujnikach
2.5 i 3.0 V6 mają po 2 czujniki położenia wałków rozrządu ? Jeden jest pod krokowcem (mniej więcej) a drugi ? pzdr.Marek |
serek_elite LOB NET MEMBER Huntingdon | 2010-12-22 00:17:47
moze check nie swieci ci sie przez uszkodzony czujnik, moze jest jeszcze jakas inna usterka czym zczytywales bledy?? [ wiadomość edytowana przez: serek_elite dnia 2010-12-22 00:18:48 ] |
MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2010-12-22 00:21:43 kobita mnie wypytuje i w końcu zgłupiałem,
bo jakiś mechanior jej powiedział,że jeden był dobry a drugi zepsuty !!! może jej chodziło o czujnik wału korbowego ? |