MotoNews.pl

NCDC 2015 Radio Safe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć Wszystkim,

Objaw - radio, po wejściu w opcję tunera, CD lub nawigacji co 5 sekund wyświetla "Radio Safe" wraz z irytującym dźwiękiem "beep". Na głównym ekranie (Main) jest wszystko po staremu. Można stroić, zmieniać stacje, utwory, itd. Dodatkowo przestały działać przyciski na kierownicy. Akumulator nie był ostatnio rozłączany. Czy miał już ktoś taki problem? Czy sprzętowy Tech (i człowiek go obsługujący) sobie z tym poradzi? Czy potrzebny będzie Car Pass, którego nie mam?

Pozdrawiam

TECH da rede, zeby sprawdzic bledy nie trzeba car pass ale do prtogramowania na 99% bedzie potrzebny
prawdopodobnie wystepuje blad komunikacji radia z wyswietlaczem

Witam,

Tak więc jak się mogłem spodziewać, nie mam się po co wybierać do okolicznych ASO ponieważ podczas omawiania usterki wyszło na to, że "się nie da". Czy może ktoś mi podpowiedzieć jaka jest procedura w Tech 2 mogąca uleczyć radyjko? Może podpowiem coś diagnostom. A może jest jakaś alternatywa (Opcom)? Serek - jeśli jest problem z komunikacją radio - wyświetlacz to z tego co mi wiadomo pojawia się komunikat "Display Safe".

Pozdrawiam!

pod koniec tygodnia tech wraca do mnie wiec zobacze co i jak i opisze procedure, nie wiem czy op com da rade cos sprawdzic

Będę wdzięczny. ASO też

Witam,
również mam ten sam problem,
testowałem na różnych komputerach i najbardziej sensowne błędy jak odczytaliśmy to: niepodłączony kabel wzmacniacza oraz "sterownik".
bardzo proszę o info czy udało się rozwiązać ten problem,
pozdrawiam

Ja miałem komunikat "CDC SAFE", pomogło tylko wymontowanie radia i zaniesienie go do dobrego serwisu, który zajmuję się montażem audio w samochodach. Pan od razu wiedział co mu dolega, padła jakaś kość pamięci (eeprom). Wlutował nową, zaprogramował i już chyba ponad rok jest ok.

Mam natomiast inny problem od zawsze, radio ma ciągle jakieś przerwy w nadawaniu, takie krótkie około sekundy, bez względu na stację, jakby na chwilę gubił sygnał. Wkurza mnie to, bo czasem potrafi w minutę przerwać jakieś 10 razy. Czasem jednak działa poprawnie. Ma ktoś taką przypadłość?
Chyba znowu odwiedzę serwis audio, bo wtedy zapomniałem mu o tym wspomnieć.