MotoNews.pl

Szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to chyba tuning wciagnal mnie gleboko, dzisiaj przyciemnilem tylne boczne szyby razem z trojkatami folia o przep. 30 %, niebawem tylna a nad przednimi bocznymi sie jeszcze zastanawiam,mam tez plan na lekka przerobke grila,i moze sie tym w tygodniu tez zajme,no i czekaja mnie jeszcze zegary,jakos zabieram sie do nich od 2 miesiecy.

Wiesz Franc, tuning i opinie na jego temat to dosyć delikatna sprawa. Nieraz się udaje, a nieraz podoba się tylko właścicielowi a reszta wiary ma z tego polew. Jeżeli o mnie chodzi to sportowe akcesoria podobają mi się tylko przy autach w miarę sportowe np. Subaru Impreza, Lancer itp. A już usportawianie Polonezów, dużych Fiatów, Maluchów i niestety Ład (klasyków - bo Samarka ma już bardziej sportowy charakter) rzadko się udaje i auto często wygląda jak z wiejskiego odpustu. Ja jednak mam nadzieję że Ty nie "przedobrzysz" i autko wyjdzie fajnie. No chyba że zainwestujesz trochę kasy i zrobisz z Twojej Siódemeczki pięknego VFTS-a (ale to już trochę inna bajka).
Sorry że nudzę jak stary zgred lub jakiś belfer ale zbyt wiele razy widziałem jak kolega zaczynająć od drobiażdzków typu sportowe nakładki na pedały czy inna kierownica doprowadzał swojego bolida do takiego stanu że jak go widziałem to wolałem przejść na drugą stronę ulicy i udawać że nic nie widzę żeby nawet mimowolnie nie zrobić koledze przykrości. No cóż, podobno jednak o gustach się nie dyskutuje.
Mam nadzieję że się nie obrazisz za ten "wykład"
Pozdrawiam
Andrzej

spoko, ja tam sie nie obrazam, przeciez kazdy ma swoje zdanie, wiesz, ja tam nie planuje pakowac spoilerow z kazdej strony, tak po przemysleniu to moja zabawa na razie sie skonczy dokonczeniem szyb,ale tylko od polowy do tylu, biale zegary(juz mam,tylko jeszcze zarowki), i pokombinuje jakos nad przednim grilem, mam drugiego w zapasie wiec moge pokombinowac.Wiesz , na pewno nie bede robil takiego jak na obrazkach w moim profilu, to sa tylko stymulacje, tak wlasnie nad tym myslalem dzisiaj rano i takie sa wyniki moich rozmyslan.

Cytat:
no to chyba tuning wciagnal mnie gleboko, dzisiaj przyciemnilem tylne boczne szyby razem z trojkatami folia o przep. 30 %, niebawem tylna

U MNIE NIEBAWEM TRWAŁO PRAWIE DWA LATKA
I TAK KORZYSTAJĄC Z OKAZJI MALOWANIA POKRYWY/KLAPY BAGAŻNIKA ( CHCĄC NIE CHCĄC MUSIAŁEM WYCIĄGNĄĆ SZYBE) ŚCIEMNIŁEM SOBIE TYLNIĄ SZYBKĘ . JESZCZE TYLKO CZEKA MNIE JEJ ZAŁOŻENIE

no mi moze w weekend uda sie to zrobic, a w miedzy czasie zrobilem sobie biale zegary

U MNIE ZEGARY NABIERAJĄ MOCY URZĘDOWEJ........

JESZCZE MUSZĄ TROSZKĘ POCZEKAĆ. ICH KOLEJ NADEJDZIE.........

TERAZ.MUSZĘ JESZCZE WSZYSKO POSKRĘCAĆ PO MAŁYM MALOWANKU I BIORĘ SIĘ ZA ELEKTYCZNE SZYBKI(JEDEN SIŁOWNICZEK JUŻ WMONTOWANY)

ile cie szyby wyniosa?

Za3 podnośniki dałem 110zł (nie pytaj od czego bo nie wiem , ale pasują) i do tego przyciski sterujące 35zł(25zł+10zł)zdjęcia w profilu

najnowsze zdjecia mojej lady po ostatnich zmianach juz w profilu.Trolku,duzo jest zabawy z zamontowaniem tego wszystkiego?

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2003-09-17 17:12:00 ]

Franc przy zegarach korzystales z szablonow forum? Na jakim papierze wykonane czy wiele trudnosci ? Nie miales problemow z ponownym zalozeniem zegarow

Najwięcej jest problemu z regulacją, tzn odpowiednim ustawieniem (nawiercenie otworków na mocowanie samego mechanizmu to już pestka). Ja jescze walczę z samymi szybkami, bo jakoś mi się tak dziwnie "zapiekły". Na korbe ,fakt, że chodziły ciężko, a silniczek wiadomo nie pociągnie jak jest zbyt duży opór. Tak więc walcze z ciężkim podnoszeniem i opuszczeniem szyby. Posmarowałem kremem (bo nie miałem pod ręką wazelinki technicznej) prowadzenia i jakby pomogło. Jak kupie wazelinke to nasmaruje prowadzenia i będzie ok (tak przynajmniej myśle............. ).

Mam mały problemik. Potrzbuje wyjąć szyby z tylnych drzwi w mojej 07 a nie chcialbym wszystkiego porozwalać. Mam nadzieje, że są w tej kwestii bardziej doświadczeni klubowicze ode mnie więc może jakieś porady jak się do tego zabrać.

trzeba na pewno wyjac trojkacik.
czyli szyba w dol, odkrecasz szyne, odchylasz, wyciagasz.
potem odpiac szybe i do gory...
jakos tak to szlo....
i uwazaj, coby sie linki nie poplataly....

Cytat:
2005-04-30 12:55:18, Misha pisze:
Mam mały problemik. Potrzbuje wyjąć szyby z tylnych drzwi w mojej 07 a nie chcialbym wszystkiego porozwalać. Mam nadzieje, że są w tej kwestii bardziej doświadczeni klubowicze ode mnie więc może jakieś porady jak się do tego zabrać.

No ostatnio jak rozbilem boczna tylna szybe tez sie z tym bawilem. Wyjac nie problem gorzej wsadzic
Opusc szybe, odkrec srubke ktora mocuje szyne oddzielajaca trojkat od szyby (srubka u gory w obramowaniu szyby). Wyjmij szyne, wyjmij trojkacik i pozniej szybe. Oczywiscie nie zapomnij odkrecic linki od szyby

wlasnie zmagam sie z tym problemem tyle ze w przedniej bocznej i w 06.jak sie z glowka to robi nawet jakos to idzie plynnie...wazne ze ma sie wzor w drzwiach obok