Zakupilem do yarisa alarm Q-SAFE , produkcji polskiej ale montowany przez ASO też niektóre jako "oryginal"
. Oryginał wyprodukowany w PL , dobre sobie
, ale nie o to chodzi.
Sprzedawca dostarczył mi zestaw , w pudełku znajdowały sie 2 piloty , wiązki , czujniki utradzwiekowe , czujnik wstrząsowy , syrenka , centralka , wyłącznik krańcowy i dioda z przełacznikiem do programowania.
Oprócz tego instrukcja obsługi w postaci małej ksiązeczki i to wszystko. Instrukcji montazu nie ma , ani nawet schematu. Ale schemat udało mi sie zalatwic , jednak to wszystko co zdobyłe.
Centralka to QSAFE typ 002 DDS CAN3.
Auto gdzie ma byc zamontowany to Yaris II.
I moje pytanie jest takie czy ktos się orientuje czy po podłaczeniu tego pod listwę CAN alarm sam wylapie do jakiego modelu został podlączony czy trzeba jakims kodem programowac model auta ???
Sprzedający zapewnial ze sam wyszuka oprogramowanie , jednak z innego zródła sie dowiedziałem ze jezeli nie jest pod ten model zaprogramowany to nie wyszuka nic sam i trzeba bedzie zaprogramowac model pojazdu kodem. Ale ja nie otrzymalem kodu do tego aby zaprogramowac ze to Yaris.
Na pudelku pisze ze system jest przystosowany do działania z następujacymi modelami pojazdow : (i tutaj ma wymienione) Yaris (06-->) , RAV4 (06-->) , Corolla (07-->) , Auris (07-->) , Avensis (08-->) , Urban Cruiser (09-->) , Land Cruiser (08-->) , IQ (09-->). Ale nie ma nigdzie wspomnianych kodów do danego modelu.
Nie mam tez numerów parametrow do setupu.
Może ktoś z Was pomoże co z tym począc bo nie wiem czy kase na alarm wywaliłem w błoto czy jednak poradze sobie bez tych kodow , najbardziej mi chodzi o kod modelu auta aby go zaprogramować , czy jest wymagany.
Jezeli ktos by mial jakąs widomośc na ten temat to prosilbym o info , może byc na Priv
z góry dzięki
pozdr
-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2010-12-28 21:13:33 ]