Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-12-29 09:33:38 filtr wymieniłeś na oryginalny? |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2010-12-29 13:12:49 jak sprawdzę świece to zamleduję co i jak... |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2010-12-30 13:31:20 tak, jest on na gwarancji. Bylem na przegladzie po 30 tys. km. w TOYOCIE w Lesznie i podbili mi ksiązkę serwisową, więc myślę że jest to tzw. gwarancja...
Poza tym dzis wykryłem nowy objaw, tzn. jestem prawie pewien ze paliwo nie dochodzi, bo mogę rozrusznikiem kręcić i zupelnie nic, sam rozrusznik kręci, silnik ani nie drgie, a poza tym, jak już za 10 razem odpali to wciskam pedal gazu w podloge, a on w ogole nie reaguje - jest przez pare sekund na 400-500 obrotów, dopiero po tym czasie zaskakuje i wchodzi mu nominalne 1100. BIGELEKTRON, a reprogramacja jest bezpłatna w ASO, czy ciągną srogą lichwę? Moja AVE jest z końcówki produkcji, tzn. na paszporcie mam datę produkcji 24.07.2008, a data pierwszej rejestracji to 17.11.2008, więc nie sądzę zeby w T-25 było jeszcze cos nowszego. Jeśli to coś pomoże to prześlę Tobie nr VIN na priva, moze bedzie wiadomo co mam za wtryski...?? pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-12-30 16:58:23
Auto z Belgii na gwarancji mu sprzeglo wymieniali przy 11225 w21.08.2009 Wymien filtr paliwa na nowy oryginal +antyzel do paliwa i reprogramacje najnowsza trzeba wgrac.zostaw im auto na noc i po nocy niech sprawdza korekcje na wtryskach jaka po odpaleniu i ile kreci obrotow rozrusznik na odpietych wtryskach. Auto dlugo stalo mozliwe ze akumulator zdechl-niech zmierza zdolnosc rozruchowa takim urzadzeniem do badania akumulatorow na gwarancji z Toyoty-kazdy serwis go ma. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-12-30 22:18:33
Jak nie dadza rady na miejscu to podstaw samochod na pare dni to wyprowadze go na prosta. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2010-12-31 14:03:36
Zrezygnowałem z usług TOYOTA Leszno, i jadę do TOYOTA-Poznań Fietz. umówiony jestem na środę 05.01. Zamelduje jak się chłopaki wywiążą... pozdrawiam |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2011-01-08 00:08:00 Drodzy Panowie,
Byłem w ASO i znaleziono przyczyne nieodpalania: - otóż nie trzymal jakis zaworek na pompie paliwowej i dlatego przy - 15st C trzeba bylo kilkanasie razy go odpalac. - ASO zamówilo w ramach gwarancji (auto ponizej 3 lat) zaworek i bede mial wymieniony w przyszlym tygodniu. - jak przyjdą znowu mrozy to napisze ponownie czy auto odpala i czy faktycznie to byla ta przyczyna! |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-01-10 22:27:09
No tez jestem ciekaw ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2011-01-12 18:32:54 dziś odebrałem auto z ASO. Przyczyną nieodpalania na mrozie był zawór SCV w pompie WTRYSKOWEJ, a nie tak jak wcześniej pisałem-pompie paliwa. Koszt naprawy w ASO: 1349 zł. ![]() Na szczęscie auto mam na gwarancji. Dodatkowo, tak jak Bigelektron zalecił, poprosiłem o wgranie najnowszego oprogramowania i zostało wgrane. Zatem jak widać panowie, nie zawsze kłopoty na mrozie leżą po stronie paliwa... Jeszcze jedno - dopiero po wymianie tego zaworu przyszło mi na myśl jedno zdarzenie: OBJAWY USZKODZENIA ZAWORU SCV: Raz auto zgaslo mi samo z siebie na swiatlach na cieplym silniku na biegu jalowym po przejechanej trasie ok. 50 km. podejrzewam ze to tez byl zawor SCV. [ wiadomość edytowana przez: zawiszowiec dnia 2011-01-12 19:10:28 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-01-12 19:24:38
No coz moze bedzie dobrze ![]() Kazdy ma swoje sposoby i teorie. My akurat wysylamy pompe do Mabi na podkrecenie cisnienia i oni wymieniaja ten SCV na zmodyfikowany o wiekszej przepustowosci. Niewiem czy sam soft zalatwi sprawe mozliwe ze tak ,a mozliwe ze tylko czesciowo. Niewiem jaki zawor ci zamontowali czy zmodyfikowany czy taki sam tylko nowy, no i nie podniesiono cisnienia,ale pogoda pewno to zweryfikuje.Byc moze to wystarczy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
mad_b ->Toyota Parking Only<- krakow | 2011-05-13 12:25:56 witam
jestem właścicielem Avensis 2.0 D4D 2005 i mam podobny problem ![]() niestety przeciągnięty w czasie - jest ciepło a auto po nocy, nie odpala nadal, a właściwie odpala i gaśnie po kilku sekundach, ale może od początku. w zimie zaczęły się problemy z odpalaniem po dłuższym postoju, najczęściej wyglądało to tak ze po odpaleniu za pierwszym razem (niezależnie od temp otoczenia) silnik gasł po ok 5s i kolejne odpalenie silnika graniczyło z cudem, (mozolne wielokrotne kręcenie i tak kilkanaście razy) w Toyocie stwierdzili ze to wina paliwa które się "cofa", założyli zaworek zwrotny, (spr akumulator, świece, rozrusznik, podpięli komputer - wszystko ok) sytuacja się powtarzała, w kolejnym servisie stwierdzili ze podbija oprogramowanie i wymienili akumulator - po tym zabiegu trocę się poprawiło, dłużej grzejące się świece miały załatwić sprawę, ale ... mamy maj ciepło a silnik dalej działa jak chce, najczęściej odpala za pierwszym razem bez specjalnie długiego karcenie, "od kopa" i niestety po około 5-10 s gaśnie, nie mam pomysłu co dalej, co tam ja w servisie również nie bardzo wiedza co zrobić, stwierdzili, że trzeba wymieniać elementy po kolei aż się poprawi - trochę mnie to przeraza będę wdzięczny za pomoc i ewentualne podpowiedzi pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: mad_b dnia 2011-05-13 12:30:09 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-05-13 20:25:02
Jaki kurde zaworek zwrotny zalozyli ???To napewno bylo ASO? Zapraszam Cie na diagnostyke , ale ze wzgledu na to ze objaw wystepuje tylko po nocy ,to musialbys zostawic samochod na pare dni. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-05-13 20:31:27
Jaki masz w koncu rocznik tego auta ?tu piszesz 2005 na priva 2008. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
mad_b ->Toyota Parking Only<- krakow | 2011-05-14 01:33:35 2005r, na priv dałem tylko tytuł wątku,
zaworek zwrotny na przewodzie paliwowym, (serwis na ul.Wrocławskiej) z kolei w ASO na Jasnogórskiej po zmianie oprogramowania i wymianie akumulatora wyjęli ten zaworek - "jest niepotrzebny" oczywiście jak będzie trzeba to zostawię samochód - bo obawiam się że za parę miesięcy, w zimie polegnie całkowicie |
artzag Kielce | 2011-09-14 20:45:48 Witam
Mad_b - czy coś się wyjaśniło z odpalaniem? Mam bardzo podobne objawy. Silnik 2.0 D4D 116kM po nocy normalnie odpala, po około 4 sekundach gaśnie i po kilku sekundowym kręceniu rozrusznikiem odpala. i do końca dnia odpala normalnie. Auto mam od 3 miesięcy. Zaczynam od wymiany filtra paliwa. (Avensis verso 2002, 125000km) Pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-09-15 22:52:50
No u ciebie to na zatkany filtr paliwa wyglada lub zapowietrza sie na obsadzie. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |