Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-12 15:00:28 Rzędowa 6
Silnik występował w suprach ale bez vvti do roku 98 bodajże. 2jz-ge vvti Brak instalacji gazowej. |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-12 22:47:02 auto kupione z taka przypadłością. Wymieniane były świece i uszczelki pod pokrywa zaworów w pon spróbujemy z tym zaworem ovc jak nie zgaśnie to znaczy ze trza wymienić? W sumie on się dusi na rozgrzanym normalnie czasami po chwili się uspokaja. Ale jak się ruszy i przejedzie kawałek to znów tańczy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-12 23:02:14
A ILE MA OBROTOW NA BIEGU JALOWYM NA NAGRZANYM SILNIKU? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-12 23:09:19 jak jest ok to 800 a jak mu bije to 1800 |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-13 11:26:09
A skrzynia automatyczna czy manual? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-13 11:50:08 automacik rok produkcji 1998
przebieg 520 tys ![]() olej mineralny zalany z tego co widziałem silnik kondycyjnie jest w dobrym stanie kompresje trzyma od 13 do 14. Podpowiadam tacie żeby może kupić angola z małym przebiegiem i swapnac silnik+skrzynia. Ale dobrze by było do tego czasu poradzić sobie z tym problem. [ wiadomość edytowana przez: Many2jz dnia 2011-03-13 12:09:12 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-13 21:44:31
USA Canada? ma zawor EGR? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-13 21:51:08 Auto z salonu z Niemiec z tego co mówił właściciel. Co do zaworu nie wiem jutro sprawdzę. Dzis dobrze się przyjrzałem tym obrotom na ciepłym silniku na jałowym jak jest ok trzyma 500 obrotów. Jak się autem ruszy i przejedzie kawałek to jak się stanie to łapie obroty kolo 1800 i gubi momentami zapłon jak się poczeka to w pewnym momencie prawie jakby gaśnie i znów łapie 500 obrotów. No i od podczas jazdy od 4 tys rpm auto traci moc. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-13 22:26:56
Trzeba sprawdzic pare rzeczy ...Albo problemem jest uklad VVTI -beben lub zawor OCV lub przestawiony rozrzad... Albo cos powoduje podbijanie obrotow np blokujacy sie zawor EGR lub ISC i poszarpywania powoduja blad w VVTI ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-14 16:06:40 Winowajca jest chyba zawór od vvti. Jak go podpięliśmy pod akumulator to otwierał się tylko na milimetr. Lekko go śrubokrętem docisnęliśmy i wtedy jak go podpinaliśmy to zamykał się do końca choć czasami znów się blokował. Zafundowałem mu kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej na noc zobaczymy jutro efekty. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-14 16:53:00
To go wymien...a jak moczyc to w nafcie,ale skoro sie blokowal tzn ze cewka ma za slaba moc,lub jest skrzywiony korpus-Niema sladow uzycia sily? Po podaniu pelnego 12v powinien sie maxymalnie przesunac do oporu. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-14 17:13:45 Cewka jest ok. On się blokował mechanicznie. Bo jak się dopychało śrubokrętem to czuć było opór. Korpus wygląda na nieskrzywiony.
Co do wymiany na drugi z chęcią bym to zrobił ale na razie nie mam możliwości zakupu. Jutro może po całego anglika się skoczy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-03-14 22:45:39
To doraznie wsadz go do nafty na noc , apotem taktuj pradem moze sie rozrusza. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-15 11:42:03 Tak zrobiłem. Mechanik nawet rozebrał go i doczyścił. Pod akumulatorem się nie blokował. Wsadziłem do silnika zaczął normalnie chodzić i w końcu normalnie przyspieszał. Jednak jak się dobrze zagrzał znów powrócił problem. Wyciągnąłem go i znów był zablokowany. Juz jest zamówiony drugi oby był w lepszej formie niż ten. |
Many2jz Zduńska Wola | 2011-03-16 14:00:11
Wymieniony nowy zawór. Wszytko ok. Wielki dzięki BigElektron. Wisze Ci dobre piwo ![]() |