Co Wy na to ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dylemat .. .prosze o pomoc . . .

Sluchajcie no wiec sparwa wyglada tak mam mozliwosc taka: silnik od fiata 850 sport + skrzynia + remont+ wlozenie za 1000 zloty - niby nie duzo ale czy warto - no bo tak silnik dzialal do ostatniej chwili - nie chodzil przed ladne pare lat - oczywiscie da sie go odpalic itd - remont polegalby na tym ze wymina pierscieni, panewki, uszczelki . . . jak wtajemniczonym wiadomo silnik ten kreci sie w lewo a od silnika 903 ccm od fiata 127 rozni sie tylko wlasnie tym . . .do tego dochodzi jeszcze to ze z przodu zalozyl by mi tarczowe hamulce gratis - musialbym tylko zaplacic za czesci czyli tam resor + nowe klocki - oczywiscie hamulce te pochodza tez od fiata 850 sport . .do tego wymyslilem ze zrobilbym calego malucha na gladko tzn zlikwiadowac wytloczenia na boku . . .i pomalowac go do konca calego . . zostaly drzwi maska i dach i za to chce 450 zloty ze wszystkim z lakierem itd . . .na gotowo - czyli w sumie mam extra bajer full madafaka za 1500 zloty - tylko na jak dlugo ? to mnie meczy . . .zeby po 1000 km sie nie okazalo ze auto nadaje sie na szrot - tylko i wylacznie . . .co wy na to - czy likwiedoac te wytloczenia, czy warto wkladac ten silnik - a moze inny - jaki ? i czy wogole warto sie bawic w cos takiego - malucham mam od dziadka za 10 zloty kupilem mial wtedy przejechane 35 tys km . . .teraz ma 50 tys do tego przy okolo 45 tys do komory spalania wpadla uszczelka spod glowicy i byl remont kapitalny silnika . . . .pytanie . .czy warto . .. bo moj Tata mowi ze lepiej kupic inne auto . . . .kiedys tam jak bede pracowal . . . bo na ile wystarczy mi takie cacko . . .?

sorry ze zawracam gitare .. . przepraszam za literówki . .3m ta sie

Ja na to ... inne autko ?? JAKIE KURWA INNE AUTO !!!!!!!????? chyba że jako drugie !!! Silnik ... po remoncie jak nówka... tarczówki na przodzie SUPER. Do tego ZGLEB go wreszcie bo wysoki jest tragicznie !! a co do tego przetłoczenia. To niezależnie jak pospawacie to i tak będą tam ogniska rdzy. To się kłania CHEMIA - zmieniasz strukturę dwuch metali i tam jest właśnie ognicho rdzy ! Bardzo chcesz go zniszczyć ?? SPAWAJ niepotrzebnie całego malucha. Polecam zamiast tego głupiego spawania - albo zrobić jeszcze silnik na mocniejszy albo obszyć tę kierę która teraz nie wygląda zbyt estetycznie albo ZGLEBIĆ go dla Twojego bezpieczeństwa. A w planach do takiego silnika polecam klatkę i kubełki. Oczyście licznik wyskalować do 180 km/godz.
POZDRAWIAM