Most 4.33 czy sie da?

« Poprzedni | Nastpny »
Witam.

Pytanko mam: kombinowal ktos przelozenia w stosunku 39:9 ?

jedno zasadnicza sprawa - czy beda sie zazebiac te przelozenia, ktos juz cos kombinowal, czy mam byc pierwszy?

co dokadnie chcesz zrobic?

podobnie jak kilka innych osob mam 4,22 ale bez zmiany przeoenia - po prostu wjechal inny dyfer.

W kadym dyfrze jest woony komplet czyli koo talerzowe i zbnik. S one indywidualnie wykonywane i pasowane.
Jeeli kombinujesz, eby woy zbnik nie od kompletu to powodzenia.
Raczej szybko bdziesz szuka nowego dyfara...

Cytat:
2011-06-14 14:42:54, ilku pisze:
W kadym dyfrze jest woony komplet czyli koo talerzowe i zbnik. S one indywidualnie wykonywane i pasowane. Jeeli kombinujesz, eby woy zbnik nie od kompletu to powodzenia. Raczej szybko bdziesz szuka nowego dyfara...

to chcialem wiedziec. dzieki bardzo

Cytat:
2011-06-14 14:47:06, Phantii pisze:
to chcialem wiedziec. dzieki bardzo

ale nie tak do koca

z uwagi na moje nowe hobby wyrzucania pienidzy w boto spokojnie da si kombinowa ze zmian przeoenia w ramach danego dyfra. Trzeba "tylko" uwzgldni kilka spraw:
- wielko nowych bebechw wzgldem dotychczasowej obudowy - moe okaza si za maa i waciwe smarowanie szlag trafia;
- idealne dopasowanie komponentw - tu nie ma miejsca na "mniej wicej podobne i prawie pasuje"
- zoenie i pasowanie caego mechanizmu przez fachowca z dowiadczeniem

taka zabawa w inne przeoenie moe dobi do 3-5tys pln

Cytat:
2011-06-14 18:38:22, 7gsi pisze:
ale nie tak do koca z uwagi na moje nowe hobby wyrzucania pienidzy w boto spokojnie da si kombinowa ze zmian przeoenia w ramach danego dyfra. Trzeba "tylko" uwzgldni kilka spraw: - wielko nowych bebechw wzgldem dotychczasowej obudowy - moe okaza si za maa i waciwe smarowanie szlag trafia; - idealne dopasowanie komponentw - tu nie ma miejsca na "mniej wicej podobne i prawie pasuje" - zoenie i pasowanie caego mechanizmu przez fachowca z dowiadczeniem taka zabawa w inne przeoenie moe dobi do 3-5tys pln

tak dokadnie. Tylko jedna zasadnicza sprawa, jesli zeby takowego zestawu nie beda sie zgryway to nie zlozymy zestawu, prawda?

Temat poskladania/pomierzenia to oczywiscie zostawiam fachowcowi.

no ale jak ilku napisal ze zby sie moga nie zgrywac to nic innego nie wymysle. Chyba zeby dobrac z innego auta.

No ale ja odpuszczam temat.

Cytat:
2011-06-15 10:12:37, Phantii pisze:
tak dokadnie. Tylko jedna zasadnicza sprawa, jesli zeby takowego zestawu nie beda sie zgryway to nie zlozymy zestawu, prawda? Temat poskladania/pomierzenia to oczywiscie zostawiam fachowcowi. no ale jak ilku napisal ze zby sie moga nie zgrywac to nic innego nie wymysle. Chyba zeby dobrac z innego auta. No ale ja odpuszczam temat.

Jak chcesz jeszcze skrci przeoenia wzgldem 4.22, to wrzu skrzyni R25. Rnica bdzie mniej wicej taka, jak przy zmianie mostu z 4.22 na teoretyczny 4.33

Cytat:
2011-06-15 10:15:31, Immo pisze:
Jak chcesz jeszcze skrci przeoenia wzgldem 4.22, to wrzu skrzyni R25. Rnica bdzie mniej wicej taka, jak przy zmianie mostu z 4.22 na teoretyczny 4.33

Temat skrzyni oczywiscie jest do rozwazenia.

ale zestaw r25 + 4.33 jakby sie dao to bedzie lux zestaw

Cytat:
2011-06-15 13:13:03, Phantii pisze:
ale zestaw r25 + 4.33 jakby sie dao to bedzie lux zestaw

W praktyce miaby nieco lepsze przypieszenie na pierwszych trzech biegach i Vmax = 200kmh. Powyej 130kmh ju by rnicy nie byo wzgldem serii, bo IV i V bieg w takim setupie odpowiadaby III i IV w normalnej konfiguracji R28 + 3.9.

Czyli efekt byby taki, e urwaby moe 0.2-0.3s do setki, ale zapewni sobie murowany bl gowy w trasie no i ciasny ogranicznik na autostradzie

Imho lepiej sprbowa przeszczepi jak skrzyni 6-tk.

Cytat:
2011-06-15 10:15:31, Immo pisze:

testowaem inn opcj

4,22 + kapcie 205/50/15

testowaem inn opcj

4,22 + kapcie 205/50/15.....

... niestety na testach si skoczyo, bo spaliy si na pierwszych wiatach obok BMW,

jako ze latwo nie odpuszczam. kompletuje graty i sam sprawdze czy to jest wykonalne.
mosty sa , 4.22 jest, szpera jest. Pozostalo mi znalesc tylko kolo talerzowe z 3.9

jesli zeby sie beda zazebiac to jest szansa na to ze zda to egzamin.

« Poprzedni | Nastpny »