Cytat:
|
2011-09-01 19:47:49, Marianos101 pisze:
Z tym EGR-em chodziło mi oto że przykręcona jest do niego kostka do której podpięte są kabelki i przechodzi przez nią rurka, która steruje zaworem EGR. W rurce jest podciśnienie. Sprawdzałem jeszcze dzisiaj jak to u mnie działa i okazało się tak: W rurce na wolnych obrotach wytwarzane jest podciśnienie, które otwiera zawór następnie po zwiększeniu obrotów do 2500 ciśnienie spada i zawór się zamyka. Nie wiem czy tak ma to wyglądać więc proszę Cię Bigelektronie o radę i mam pytanie czy to ten zawór będzie przyczyną tego kopcenia na czarno. Z autem kolegi już jest OK. Po wykręceniu zaworków SCV i przepompowaniu pompy wszystko wróciło do normy. Przyspiesza normalnie i nie odcina obrotów. Więc dziękuję Ci niezmiernie za pomoc.
|
|
Odnosnie auta kolegi to wymien koniecznie filtr paliwa na oryginal i nastaw sie na wymiane SCVow na nowe jezeli problem powroci.
odnosnie kopcenia...
To po pierwsze wyczysc EGR tak jak pisalem.
Nie rozumiem o jakiej kostce z kablami przykreconej do EGRu mowisz -chodzi ci o elektrozaworek ktory steruje podcisnieniem na gruche zaworu?
Jak ujmiesz gazu i dodasz podczas jazdy ,lub na postoju i kopci na czarno to po pierwsze egr ,lub rzadziej wtryski,lub czesciej kiepskie paliwo, lub bardzo zabrudzony przeplywomierz powietrza tez go mozesz umyc .
[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2011-09-01 20:37:05 ]