[k]pompa oleju argenta 2,0 i,e DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w temacie. Kupię pompę oleju do fiata argenty 2.0 i.e. DOHC. Pilne bo stara przestała prądzić.

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2011-09-29 15:55:09 ]

a na 100% pompa czy może napęd pompy Ci poleciał wtedy tez tracisz ciśnienie a napęd lubi sie spierdzielić. To tak na wszelki wypadek bo ja tak rozebrałem kiedyś dobry silnik...

najprawdopodobniej pompa. Właśnie złożyłem silnik po remoncie i podczas odpalenia swiecila sie kontrolka od oleju. Jak wykręciłem czujnik ciśnienia i odpaliłem silnik to nawet sie zaczelo kapać...

zdejmij przystawkę filtra i wlej od góry olej żeby zalać pompę wtedy zaciągnie
sucha pompa ma często problem z zaciągnięciem oleju z miski

pompa nigdy nie powinna być sucha, tylko naoliwiona, to raz

dwa: przed łodpaleniem trza było kręcić rozrusznikiem aż olej zacznie sie wydobywać z pokryw łożysk. Jeżeli czas kręcenia rozrusznikiem przekroczy bodajże 30 sek to pompa jest do regeneracji lub wymiany

trzy : wyosiowałeś tą pompe dobrze czy po prostu wsadziłeś i przykręciłeś?

cztyry : od razu sie bier za regeneracje czy coś bo pompy dostać nie ma raczej szansy, sam szukałem niedawno i w końcu zrobiłem sobie starą

[ wiadomość edytowana przez: Tailgunner dnia 2011-09-29 18:17:15 ]

Cytat:
2011-09-29 18:15:34, Tailgunner pisze:
pompa nigdy nie powinna być sucha, tylko naoliwiona, to raz dwa: przed łodpaleniem trza było kręcić rozrusznikiem aż olej zacznie sie wydobywać z pokryw łożysk. Jeżeli czas kręcenia rozrusznikiem przekroczy bodajże 30 sek to pompa jest do regeneracji lub wymiany trzy : wyosiowałeś tą pompe dobrze czy po prostu wsadziłeś i przykręciłeś? cztyry : od razu sie bier za regeneracje czy coś bo pompy dostać nie ma raczej szansy, sam szukałem niedawno i w końcu zrobiłem sobie starą [ wiadomość edytowana przez: Tailgunner dnia 2011-09-29 18:17:15 ]

no i nie jest tryby są naoliwione ale to i tak za mało smok jest suchy i robi się poduszka powietrzna

jeżeli potrzebujesz pompę do 2000 to jest dostępna ok 400-450zl
pozdr

Cytat:
2011-09-29 20:08:43, winiar7 pisze:
no i nie jest tryby są naoliwione ale to i tak za mało smok jest suchy i robi się poduszka powietrzna jeżeli potrzebujesz pompę do 2000 to jest dostępna ok 400-450zl pozdr

Ale chyba nie oryginał...

Cytat:
2011-09-29 21:37:55, faownik81 pisze:
Ale chyba nie oryginał...

zamiennik ale daje rade

daj jakiś namiar do siebie to chętnie zadzwonie i pogadamy na temat tej pompy a w pierwszej kolejnosci przeslij mi jakies foty. pozdro

pawelo22 a co z twoja stara pompa ? bo mógłbym ją przygarnąć na graty jeżeli coś tam z niej zostało..

zawór ciśnieniowy się rozpadł najprawdopodobniej. Jak bede mial pompe to sie odezwe

to wal na pw jak coś