Witam
Dziś odpadła mi osłona w Yarisce (2004r.) znad wydechu (taka półokrągła karbowana blacha z aluminium(?) Tworzyła taką niby osłonę była (kiedyś) przymocowana oryginalnie na dwóch śrubach. Od wczoraj coś mi się tłukło i jak zajrzałam pod spód to właśnie odleciała całkowicie. Czy można jej nie zakładać??? Czy jest konieczna?
Proszę o pilną odpowiedź. Ewa
powinna być zamontowana,jest to osłona termiczna i izoluje ona gorący wydech od podłogi,brak tej osłony może powodować"przegrzanie lakieru i powłoki antykorozyjnej blachy co będzie skutkowało jej korozją.może uda się znaleźć jakieś większe podkładki i ją zamocować.pozdrawiam.
Dziękuję za odpowiedź ale chciałabym się upewnić, że się dobrze rozumiemy - chodzi mi o osłonę NAD TŁUMIKIEM tuż przy rurze wydechowej. Czy zatem odpowiedź jest jednoznaczna, że jest ona potrzebna?
Pozdrawiam
Ewa
dziadek_tadeusz TOYOTA DRIVER Toyota Camry x2 Wojnów k Siedlec
według mnie to jeśli coś było zamontowane ,to powinno trafić tam z powrotem-stare(w jakiś sposób) lub nowe.podjedź do jakiegoś mechanika niech wsadzi osłonę da większe podkładki lub kawałek blaszki i przykręci,i będzie ok.
2011-10-15 01:02:47, syd pisze:
według mnie to jeśli coś było zamontowane ,to powinno trafić tam z powrotem-stare(w jakiś sposób) lub nowe.podjedź do jakiegoś mechanika niech wsadzi osłonę da większe podkładki lub kawałek blaszki i przykręci,i będzie ok.