MotoNews.pl

Koła 13 do malucha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
chce załozyc felgi 13 do mojego malca i tu rodzi sie pytanie czy beda pasowały od fiata uno ? nie chce przerabiac błotników czy montowac dystansów.
Jakie opony beda najlepsze na takie felgi zeby nie ocierały i ładnie to wygladało ?

Z Uno mają duże Et slabo to wyglada już lepiej cc/sc opona 135/70

Et ? mozesz to rozwinac. Osobiscie bardziej mi sie podobaja te od uno niż cc czy sc a poza tym moge miec tanio takie od uno

tiu masz porownanie
uno vs cc/sc 4,5"

jak co to mam na handel 4xuno biale..
pozdro

czyli smiało moge zakładac felgi od uno i nic nie bedzie tarło o nadkola ? a teraz pytanie co do opon jakie założyć ? jaki rozmiar i wgl

135/70
155/65
165/55

mi się najlepiej jeździło na 155 na 65 nie pływa i też znacząco nie wpływa na komfort i prowadzenie.

Cytat:
2011-10-20 22:00:08, navis pisze:
Et ? mozesz to rozwinac. Osobiscie bardziej mi sie podobaja te od uno niż cc czy sc a poza tym moge miec tanio takie od uno

Google pomaga http://pl.wikipedia.org/wiki/Et_felg
Felgi od Uno schowaja Ci sie bardziej do srodka nadkola i beda sie wydawaly wezsze. IMO wyglada to slabo.

165/55? A po co? Na taka waska felge? Ja dawalem zawsze 135/70

felgi od Uno mają 4,5 cala szerokości. ja mialem na takich opony 155 i to był maks moim zdaniem jeśli chodzi o szerokość kapcia, potem i 145 były idealne

[ wiadomość edytowana przez: Bielus dnia 2011-10-21 15:54:54 ]

a jaka jest róznica miedzy felgami od uno a cc/sc ? które beda lepiej wyglac i z jaka opona ? Przypominam ze nie chce przerabiac błotników

przecież masz napisanego linka co to et felgi więc chyba wszystko jasne