Hamownia 27.10.2011

« Poprzedni | Nastpny »
witam od wrzesnia jestem szczesliwym posiadaczem Omci. robiona uszczelka pod glowica uszczelniacze uszczelka pod zaworami oleje i plyny. po spr na hamowni wykazalo 128km i 276nm przebieg oscyluje w granicach 340tys rok 1996 2,5td 131km seria kombi. czy u was jest podobnie?? pozdrawiam...

na jakiej oliwie motor?

Cytat:
2011-10-30 19:01:58, lukash_ski pisze:
witam od wrzesnia jestem szczesliwym posiadaczem Omci. robiona uszczelka pod glowica uszczelniacze uszczelka pod zaworami oleje i plyny. po spr na hamowni wykazalo 128km i 276nm przebieg oscyluje w granicach 340tys rok 1996 2,5td 131km seria kombi. czy u was jest podobnie?? pozdrawiam...

Za ile kupie ten samochd??
Hamownia, to spory procent ceny tego rocznika..., wic o co kaman...??
Ja mam z 2000 roku i mam gboko w dupie ile to ma koni, wane eby odpali i zasuwa bez awarii, o co czsto jest ciko w tych rocznikach, bo rne rzeczy potrafi zaskoczy, nawet dobre egzemplarze. Fakt, e silnik sobie doprowadziem do porzdku i chodzi idealnie, ale omega ma kaprysy elektryczne i takie tam podobne..., chocia nigdy mnie nie zawid, ebym nie mg dalej jecha. Poza tym rozumiem, e sprawdzasz w 2,5V6, 3.0V6 czy 3.2V6 ile ma koni, chocia w sumie to jeszcze mniej wane, bo jest ich mnstwo tak czy owak i kilka konie niewiele zmienia...
Kurde, oglnie co Ci tak konie interesuj w 2.5TD, skoro to nic nie zmienia w osigach tego auta, nawet jeli masz +-5koni...??

Cytat:
2011-10-30 22:29:21, sewcio pisze:
Za ile kupie ten samochd?? Hamownia, to spory procent ceny tego rocznika..., wic o co kaman...?? Ja mam z 2000 roku i mam gboko w dupie ile to ma koni, wane eby odpali i zasuwa bez awarii, o co czsto jest ciko w tych rocznikach, bo rne rzeczy potrafi zaskoczy, nawet dobre egzemplarze. Fakt, e silnik sobie doprowadziem do porzdku i chodzi idealnie, ale omega ma kaprysy elektryczne i takie tam podobne..., chocia nigdy mnie nie zawid, ebym nie mg dalej jecha. Poza tym rozumiem, e sprawdzasz w 2,5V6, 3.0V6 czy 3.2V6 ile ma koni, chocia w sumie to jeszcze mniej wane, bo jest ich mnstwo tak czy owak i kilka konie niewiele zmienia... Kurde, oglnie co Ci tak konie interesuj w 2.5TD, skoro to nic nie zmienia w osigach tego auta, nawet jeli masz +-5koni...??

np. wysprzglik 400km od celu zasuwa sobie czowiek pen gb i dumny chce wbi piteczk a tu gdzie jest sprzgo ? peda ? but mi spad czy co? zagldam i nie wierz w to co widz HHHAHAHAHHAHAH

samochod jezdzi na mobilu polsyntetyk. kupiony we wrzesniu za 3.800zl. hamownie mialem za free ale koszt ok 80 - 250zl zaleznie od samochodu. spr dla wlasnych checi i jestem zadowolony z wyniku. nie dymi co widac w innych samochodach. silnik pracuje ladnie i cicho nie mam do czego sie przyczepic. 1996r full oprocz skory jest wszystko ok czasem tylko potrafi sie komputer zresetowac, ustawiam na nowo i jest ok...

Cytat:
2011-10-31 16:22:32, lukash_ski pisze:
samochod jezdzi na mobilu polsyntetyk. kupiony we wrzesniu za 3.800zl. hamownie mialem za free ale koszt ok 80 - 250zl zaleznie od samochodu. spr dla wlasnych checi i jestem zadowolony z wyniku. nie dymi co widac w innych samochodach. silnik pracuje ladnie i cicho nie mam do czego sie przyczepic. 1996r full oprocz skory jest wszystko ok czasem tylko potrafi sie komputer zresetowac, ustawiam na nowo i jest ok...

Dymi na bank, tylko tego nie widzisz, albo nie chcesz widzie, albo nie dae mu porzdnego buta na dwjce do 4tys. obrotw, po duszym jedeniu po miecie... Oglnie, przy wikszym obcieniu, to cakiem normalne, e troch kopci, oczywicie minimalnie. Nawet najnowsze diesle puszczaj dyma, a s w idealnym stanie.
Poza tym, to e dymi w innych, pewnie chodzi Ci o normalne spokojne przyspieszanie, to jeszcze nie koniecznie problem silnika, ale bardziej mechanika, ktry nie potrafi ustawi dobrze dawki paliwa i kta wtrysku...

zgodze sie przy bucie zadymi jak to diesel. ale tak to strasznie malo bardzo czysty silnik no i komin. kazdy diesel dymi to podstawa ale mi chodzilo np na biegu jalowym jak niektore samochody kopca bo czasem tego nie da sie nazwac dymieniem. ogolnie jestem bardzo zadowolony z samochodu tylko jeszcze musze wyczuc spalanie oraz o co chodzi z tym kompem ze sie czasem resetuje...

Cytat:
2011-11-02 16:02:04, lukash_ski pisze:
zgodze sie przy bucie zadymi jak to diesel. ale tak to strasznie malo bardzo czysty silnik no i komin. kazdy diesel dymi to podstawa ale mi chodzilo np na biegu jalowym jak niektore samochody kopca bo czasem tego nie da sie nazwac dymieniem. ogolnie jestem bardzo zadowolony z samochodu tylko jeszcze musze wyczuc spalanie oraz o co chodzi z tym kompem ze sie czasem resetuje...

nie daj sobie wmwi e spalanie w tych motorach jest mae chyba e poza miastem. Niestety w ruchu miejskim troch tej ropy cignie w przeciwiestwie do trasy i nie przekraczajc 2.5 tys obr/min. adny przebieg po raz pierwszy chyba kto poda realny przebieg. Moja oma z niemcowni zjechaa na 177tys. wgbi duszy moe prawda ale tylko wgbi. Tym bardziej e wacicielem byy niemieckie linie lotnicze w Essen.

[ wiadomo edytowana przez: zpetz dnia 2011-11-02 16:27:28 ]

jak narazie co na spalaniu zauwazylem to 8-9 l miasto i 6 trasa oczywiscie nie jadac jak emeryt i nie przeciagac na biegach za wysoko. te 140 to taka spokojna predkosc silnik ladnie pracuje i cicho ale teraz co zmienialem te uszczelki i uszczelniacze oraz olej i plyny spr czy cos zmienilo. chcialem jeszcze dac chip na 170km i 340nm znajomy ma tak bmw e34 525tds zrobiona i pali o 1l mniej niz wczesniej... przebieg spr po nr win bo na blacie jest bodajze 258tys

Cytat:
2011-11-03 10:27:35, lukash_ski pisze:
jak narazie co na spalaniu zauwazylem to 8-9 l miasto i 6 trasa oczywiscie nie jadac jak emeryt i nie przeciagac na biegach za wysoko. te 140 to taka spokojna predkosc silnik ladnie pracuje i cicho ale teraz co zmienialem te uszczelki i uszczelniacze oraz olej i plyny spr czy cos zmienilo. chcialem jeszcze dac chip na 170km i 340nm znajomy ma tak bmw e34 525tds zrobiona i pali o 1l mniej niz wczesniej... przebieg spr po nr win bo na blacie jest bodajze 258tys

6l nierealne chyba e masz na pace stae 90km byby to wynik ksikowy ale masz 340tys nabite i piszesz o 140km

teraz mialem zatankowane 20l ropy i dawalem dobrze patrze na licznik 220km a na komputerze juz miga 50 km. wiec nie realne?? jezeli umiesz jezdzic to wszystko dasz rade zrobic. jestem zawodowym kierowca i spotykalem sie z wieloma samochodami i kierowcami ktorych bilem na czas i spalanie. odp technika jazdy i jest ok. omcia na trasie do 140 km/h pokazywala spalanie 5-6l

Moe masz jeszcze TICO i po prostu pomylie wyniki spalania...
Oglnie prbujemy by na forum mili i nie denerwowa si, jak rwnie innych, ale wydaje mi si, e zaraz wyprowadzisz kogo z rwnowagi tym co wypisujesz...

jest tylko jedno ale, zabralko Ci do 5-6l spalania grubo ponad 100km do przejechania. Zakladajac, ze faktycznie przejechalbys te 50km co pokazywal komp, to spalanie wyszlo Ci 7.4l

Cytat:
2011-11-04 15:11:29, lukash_ski pisze:
teraz mialem zatankowane 20l ropy i dawalem dobrze patrze na licznik 220km a na komputerze juz miga 50 km. wiec nie realne?? jezeli umiesz jezdzic to wszystko dasz rade zrobic. jestem zawodowym kierowca i spotykalem sie z wieloma samochodami i kierowcami ktorych bilem na czas i spalanie. odp technika jazdy i jest ok. omcia na trasie do 140 km/h pokazywala spalanie 5-6l

mog jedynie potwierdzi to, co pisze LuKaSh, ostatnio miaem zalane 10l beny i przejechaem 140km - niele piujc auto

take prosz mi tu nie pisa, e si nie da.

temat jest banalny, wystarczy zastosowa odpowiedni technik jazdy - si woli wytwarzamy przed powierzchni czoow auta silne pole antymaterii ktra pochania wektorowo opr aerodynamiczny, malejcy proporcjonalnie do nadwyki zjonizowanych czsteczek tlenu i deuteru.

oczywicie, nie kady dojrza do stosowania tej techniki, potrzeba wielu lat praktyki, ale pono nie ma rzeczy niemoliwych?

[ wiadomo edytowana przez: 7gsi dnia 2011-11-05 01:13:22 ]

Wemy pod uwag, e przecie nie wla 20L. paliwa do suchego baku..., wic ju wiemy e samochd pali tyle co wszystkim lub nawet wicej...

Co z tym moim Fordem Ka jest nie tak, czemu to gwno pali wicej ni tak wielka Omega?

Ford pali Ci tak duo poniewa nie speniasz poniszych warunkw:

Cytat:
2011-11-04 15:11:29, lukash_ski pisze:
jezeli umiesz jezdzic to wszystko dasz rade zrobic. jestem zawodowym kierowca i spotykalem sie z wieloma samochodami i kierowcami ktorych bilem na czas i spalanie. odp technika jazdy i jest ok.

Cytat:
2011-11-05 01:03:13, 7gsi pisze:
temat jest banalny, wystarczy zastosowa odpowiedni technik jazdy - si woli wytwarzamy przed powierzchni czoow auta silne pole antymaterii ktra pochania wektorowo opr aerodynamiczny, malejcy proporcjonalnie do nadwyki zjonizowanych czsteczek tlenu i deuteru. oczywicie, nie kady dojrza do stosowania tej techniki, potrzeba wielu lat praktyki, ale pono nie ma rzeczy niemoliwych? [ wiadomo edytowana przez: 7gsi dnia 2011-11-05 01:13:22 ]

[ wiadomo edytowana przez: sewcio dnia 2011-11-05 09:47:53 ]

A no to wszystko wyjania. Nie pomylalem o tym. A tak serio to opacalno jazdy tym gwienkiem = opacaloci jazdy Omeg na gazie. Ale powicz tak jazd...

aahahahahahhaha... o jezusiczku

Cytat:
2011-11-05 09:40:18, DaZmud_9 pisze:
Co z tym moim Fordem Ka jest nie tak, czemu to gwno pali wicej ni tak wielka Omega?

HAHAHA i dlatego ostatnio rozwazajac zakup jakiegos gwienka jedzideka, doszedem do wniosku e wol wielk amag z tym samym lub minimalnie wiekszym spalaniem jezdzic. miejcie sie, ale z szeciu lat jazdy moj amag, to spalanie mam niewiele rnice si od wyej napisanego. I nie piszcie ju o jakim denerwowaniu kogo czy co, bo najbardziej to Wy sami si denerwujecie, e kto moe mie mae spalanie Inna sprawa, e o spalaniu to rozmawia si TYLKO na zlotach

« Poprzedni | Nastpny »