MotoNews.pl

Zamykanie maski z laminatu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. W zeszłym roku kumpel miał w planach poskładania rajdowego malacza. Mnie w udziale przypadło wystruganie lekkiej maski z laminatu. Zrobiłem forme, wszystko szło dobrze i już już miałem ją zrobić ale projekt auta umarł. Z racji tego, że forma marnowała się w piwnicy , ostatnio miałem troche wolnego czasu i materiałów stwierdziłem,że zobaczymy co z tego wyjdzie

Element wyszedł całkiem nieźle (wg mnie ;D ) tylko teraz została mi kwestia jej zamknięcia/zamocowania. Niestety nie mam dojścia do żadnego malacza - tutaj liczę na waszą pomoc i doświadczenie - miejsce mocowania musi być odpowiednio wzmocnione - Gdzie ew. mocujecie/mocuje się zapinki? Gdzieś widziałem w miejscu mocowania zawiasów ew. po bokach. Co doradzacie? Takie coś robie pierwszy raz, każda podpowiedź/sugestia może się przydać

Pzdr

Ja miałem (w sumie to mam gdzieś jeszcze) obie maski z laminatu (produkcji HNT). Przednia była na 4 zapinkach - otwory pod nie nie były wzmacniane, nie ma takiej potrzeby (sam te otwory wycinałem). Tylną mam na zawiasach, a od góry zapinki sprężynowe - również mocowania zapinek nie były wzmacniane.

130TC - ile ważą te twoje maski? Bo moj plan był taki,żeby zrobić ją jak najlżejszą - (dlatego chciałem wzmacniać miejsca pod zapinki) a chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia hehe Znalazłem jakąś o wadze 6kg ale wyglądała bardzo masywnie. A jak odchudzać to porządnie (ale z umiarem of course )

Do 130TC, nie masz czasem na pozbyciu tej maski i klapy?

Z tego co pamiętam to przednia maska ma poprzeczne wzmocnienie u samej góry. Nie pamiętam ile ważą. Poszukaj w dziale kupię/sprzedam tematu HNT o laminatach, powinny być tam jeszcze jakieś zdjęcia i szacowana waga.

Maski nie są na sprzedaż, bo są rajdy, w których mi się jeszcze przydadzą.

Tu masz maskę z widocznymi wzmocnieniami:

Zapinki (o konstrukcji szpilka - zawleczka) montuje się w pasie nad reflektorami i na podszybiu. Ale bez przymierzenia na aucie to ja tego nie widzę...

MAD_DOGG - dzieki wielkie za foto - już wiem jak to opanować

myslałem nad "podklejeniem" tych miejsc

Generalnie i tak byłby mi potrzebny "oblatywacz" ale zawsze czegoś nowego się dowiem