Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lampa Jaworzno | 2011-12-20 15:01:35 Cha , czujnika ciśnienia brak!
zrobiłem tak- wyjąłem pompę z kompresora podałem 4atm pompa trzyma ciśnienie , podobnie z regulatorem z tym że przy np. 3,2atm puszcza . Moje pytanie - przy jakim ciśnieniu regulator ma się zamknąć? dz. za odp. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-12-20 15:08:55
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lampa Jaworzno | 2011-12-30 16:21:41 dopiero dziś sprawdziłem ciśnienie , wydaje się że jest OK.
Kombimuję jeszcze , że może być coś z wtryskami (jazda na LPG) Wlałem do baku środek do czyszczenia wtrysków. choć myślę że możliwe jest uszk. cz.temp Czy Możecie polecić mi jakiś program diagnostyczny + interfejs do mojej toyki, lub wyrazić opinię o V-Scan MULTIDIAG STD PL VAG TOYOTA |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2011-12-30 23:00:16
Dopiero dziś (po ponad dwóch tygodniach) wspomniałeś że masz LPG ![]() A próbowałeś zakręcić zawór na butli, pojeździć kilkadziesiąt km na benzynie, a wcześniej zrzucić klemę na 15min ? Pozdro. |
lampa Jaworzno | 2011-12-31 23:39:47 Zrobiłem wszystko jak Piszesz , przejechałem ponad 500km
na bęzynie, i dlatego drapię się za uchem.Przejadę jeszcze z 200km i chyba wykręcę wtryski co by je wyczyścić. A program diag. i tak by się przydał.bo odnoszę wrażenie że po podłączeniu klemy może być np. problem z lambdą . Pozdro na Nowy Rok i nie tylko |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-01-01 14:19:06
Trzeba zakrecic gaz na butli lub odkrecic waz zasilajacy gazowy i wypalic caly gaz z przewodow.....a potem nie podlaczajac gazu pojezdzic i potestowac....czy dokladnie tak zrobiles?? Chodzi o to ze czasami puszczaja wtryski gazowe i nastepuje zagazowanie kolektora po postoju , a gaz zawsze jest w przewodach nawet jak nie przelaczasz na gaz. Dlatego kiedy kolektor sie zagazuje poprzez nieszczelnosci to masz wtedy mieszanke skrajnie bogata niepalna i dopiero podczas krecenia dopierojak sie przewietrzy kolektor to odpali. To czeste zjawisko jak jest gazior w aucie.Dlatego zawsze wazne aby to wykluczyc na poczatku zanim sie zacznie kopac w czymkolwiek. Proponuje zaczynac posty od znamiennego ...Mam instalacje gazowa , ale to nie wina gazu ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lampa Jaworzno | 2012-01-08 17:41:18 No przyznaję się , matoł jestem. Zrobiłem wszystko - poza
spuszczeniem gazu z rurek . uszkodzony okazał się elektrozawór przy reduktorze. Dzięki pali na tyk pozdro |