Cytat:
|
2012-02-25 09:56:36, gregor77 pisze:
Cytat: 2012-02-24 23:33:29, Bigelektron pisze: „Lepiej tankowac normalne paliwo np ultimate BP a nie mixowac gowno z olejem.” Czyli twierdzisz, że zwykły ON np. na Shellu, BP, LOTOS czy Orlenie to zawsze gówno czy zależy jak się trafi? Pytam i wnikam bo osobiście wolałbym lać już coś gotowego na stacji paliw i nie martwić się, że muszę jeszcze coś dolewać do niego. Czyli z Waszych sugestii wynika, że raczej mixolu nie lać a jak już to jakieś dodatki firmowe do zwykłego ON?! – bo wydaje mi się, że dodawanie czegokolwiek do ON Premium to byłaby zbędna papranina?! CZy dobrze to rozumuję??? Mam tylko jedną obawę co do ON Premium takich jak: Shell VPower Diesel, BP Diesel Ultimate, Verva ON czy Dynamic diesel LOTOS a mianowicie czy nie jest tak w polskich warunkach, że te droższe paliwa zalegają dłużej na stacjach paliw tracąc przez to swoje właściwości i de facto mogą mieć gorsze właściwości od zwykłego ON, którego obrót jest szybszy???
|
|
Z paliwem to zawsze jest loteria i niema znaczenia kto cygani czy szyld Lotosu Shella czy BP liczy sie ajent czy wlasciciel stacji.
Leje tylko Ultimate od czasu gdy go wprowadzili bo mi lepiej i wiecej przejezdza na baku .A cygani sie zawsze to czego wiecej schodzi i latwiej sie pozbyc trefnego paliwa bo zanim ktos zrobi haje to go juz wypompowali klienci i niema dowodow. A np nastepna partia chrzczonego za dwa dni.
Jak byly mrozy niemialem zadnego problemu tankujac za 6.09za litr.
A teraz policz sobie tych co wyladowali na serwisie , a bylo tego naprawde sporo tankowali za 5.80 i pewnie uwazaliby mnie za frajera ,ale to ja jezdzilem a oni nie.Zaplacili natomiast majatek za wymiany zapchanych filtrow spuszczanie paliwa i lawety.
To co sie komu bardziej oplaca?
A jezeli tankujesz zwykly on i tez nie miales problemow to tylko pogratulowac stacji.