Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mkt Corolla Lublin | 2012-05-01 23:53:43 Mogłem pomylić jednostki, gdyż nie ja obsługiwałem ten tester.
Jak pisałem na początku - przepływka czyszczona, filtr paliwa wymieniony. Ciśnienia na zaworkach nie znam - usłyszałem tylko "ok, nie ma problemu" Turbina jest z wastegatem, bez łopatek. EGR z wężykami, także podejrzewam że pneumatyczny ![]() Zapoceń nie widziałem, ale silnik coś tam wciąga oleju. Myślę że tak ~ 1l/10kkm Korekcję po nocy, test przyśpieszenie będę mógł zrobić pewnie za jakiś tydzień, jak człowiek z testerem znajdzie dla mnie okienko.... ![]() Warto czyścić układ tym sprzętem http://liquimoly.pl/jct czy to raczej pic na wodę? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-05-02 01:09:21
Co do czyszczenia to zawsze warto ,nieznam Likwi Molly bo akurat stosuje Weep i Forte ,ale zawsze jest odczuwalna poprawa , aczkolwiek fajerwerkow bym sie nie spodziewal. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2012-05-02 01:35:38 ] |
![]() mkt Corolla Lublin | 2012-05-03 12:15:51 ok, a czy da się w prosty sposób, powiedzmy w warunkach przydomowych sprawdzić te wtryski na przelew?
tak jak np tu http://www.youtube.com/watch?v=6CwS1372mxQ |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-05-03 20:56:22
To zalezy co sie ma w tych przydomowych warunkach. Ja np mam IT 2 Toyoty w moich przydomowych warunkach. ![]() Zrob zapis cisnien na tym4 biegu jak pisalem to jak beda ok tzn ze i na przelew nic nie leci w nadmiernych ilosciach. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() mkt Corolla Lublin | 2012-05-18 00:10:42 Kontynuując moje obserwacje zauważyłem że samochód rano całkiem dobrze się zbiera od dołu, na zimnym lepiej jeździ jak na ciepłym... no i po ostygnięciu opala chyba normalnie.
Czy może to być jakiś termostat? Może samochód jeździ ciągle na ssaniu ? |
![]() mkt Corolla Lublin | 2012-08-17 21:33:56 Wszystkie "gdybania" okazały się błędne.
Padły uszczelki pod wtryskami, przez co tracił kompresję. Po wymianie kompletu auto zbiera się całkiem przyzwoicie. W dodatku korekcja na 4 wtrysku wróciła do normy. |