Na Wiki wyczytałem, że ograniczenie mocy jest spowodowane restrykcjami środowiskowymi w USA, ale co oni tam zrobili biednej Toyce, to nie wiem, czy to inne orpogramowanie, czy dodatkowe katy:
| Cytat: |
Power output for this engine varies depending on the vehicle and tuning, with the Celica GT-S, Corolla T-Sport,[5][6] Lotus Elise and Lotus Exige offering 141 kW (189 hp) but the American versions of the 2003 Corolla, Matrix, and Pontiac Vibe versions only developing 180 hp[4] with all later years offering anywhere from 173 hp in 2004 to 164 hp in 2006 due to a recurved powerband. The differing power figures from 2004 through 2006 are due to changes in dynamometer testing procedures |
W związku z tym zastanawiam się nad możliwością podmiany ECU z Corolli TS do mojego Matrix'a - wtyki powinny być takie same, ale nie wiem co z immobiliserem - ja nie mam go w kluczyku, ale Corolla TS już posiada wbudowany - co w tym przypadku powinienem podmienić (np: ECU, transponder, stacyjkę z kluczykiem, itp.) i czy to przyniesie oczekiwany efekt końcowy, czyli wzrost mocy do 192 kucyków?
Porównanie ECU:
ECU Corolla TS
ECU Matrix
[ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2012-07-06 22:09:51 ]