MotoNews.pl

Dokładanie klimatyzacji do Yaris 1.0 2003 r po lifcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chcę dołożyć klimę do yarisa 1.0 2003 r po lifcie. Znalazłem warsztat który podjąłby się tej roboty ale muszę zgromadzić części. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi co dokładnie jest potrzebne? Ewentualnie czy ktoś dysponuje schematem na którym byłoby widać potrzebne elementy oraz schematem elektrycznym? Czy instalacja elektryczna będzie w samochodzie czy wszystko trzeba ciągnąć od nowa?
Z góry dziękuje za pomoc.
PS: nie piszcie mi żebym sprzedał i kupił drugie z klimą bo mi się nie opłaca

Cytat:
2012-08-19 17:06:38, ptk86 pisze:
Witam, chcę dołożyć klimę do yarisa 1.0 2003 r po lifcie. Znalazłem warsztat który podjąłby się tej roboty ale muszę zgromadzić części. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi co dokładnie jest potrzebne? Ewentualnie czy ktoś dysponuje schematem na którym byłoby widać potrzebne elementy oraz schematem elektrycznym? Czy instalacja elektryczna będzie w samochodzie czy wszystko trzeba ciągnąć od nowa? Z góry dziękuje za pomoc. PS: nie piszcie mi żebym sprzedał i kupił drugie z klimą bo mi się nie opłaca

Dolozenie klimy to akurat prosta czynnosc ....
poszukaj w ogloszeniach sa handlarze sprzedajacy kpl zestawy z wiazkami i gwarancja rozruchowa.Wazne aby klima byla do tego samego producenta czyli jak Yaris japonski to klima od Francuza nie bedzie pasowala.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Sugerował bym zainwestować w nowe o-ringi na łączeniach,parę złotych dołożysz ale jest wieksza pewnoś że za tydzień nie zacznie uciekać gaz ,co do gwarancji to bym negocjował jak najdłuższą bo nie wiesz w jaki sposób była przechowywana ta klima a kompresor jest bardzo wrażliwy na wilgoć i okaże się że jest lekko skorodowany wewnątrz(a tego nie widać)i za miesiąc zacznie się zacierać a po dwóch okarze się że kompresor głośno pracuje bo się zaciera.co do części które powinny się znaleść w zestawie to jest ich koło 25 i cieżko mi teraz je wymienić,jak bardzo byś chciał to mogę się skupić i poszukać,daj znać.a tak z ciekawości to ilę Ci powiedzieli za mątaż?pozdrawiam.

Dzięki Panowie za zainteresowanie.
Wiem że kiedyś było pełno takich gotowych zestawów ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć takiego. Był jeden ale się spóźniłem. Kiedyś chodziły po 800 zł. Z montażem sądzę że poradziłbym sobie nawet sam ale ciężko z czasem. Warsztat to taki zaprzyjaźniony serwis klimatyzacji i ceny nie ustaliłem do końca ale zima jak nie będą mieli roboty to w przedziale 300-500 zł by pewnie zrobili. Myślałem nawet nad zakupem rozbitego yarisa na części ale tych francuskich po liftingowych też coś nie widać do sprzedania. A wy nie macie jakiś swoich dostarczycieli części co by nie mieli takiego zestawu klimy i ewentualnie wspomagania do yarisa?